Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της Λεωφόρου Σπάτων!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της Λεωφόρου Σπάτων!!!

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 | 12:58 π.μ.

pallinipress_spaton

Τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής και των διερχόμενων οδηγών αλλά και στην αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας δόθηκε την Παρασκευή 19/6 με την παράδοση στην κυκλοφορία της ανακατασκευασμένης γέφυρας της Λεωφόρου Σπάτων που συνδέει την Αθήνα με τα Σπάτα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την Αρτέμιδα.

Η συγκεκριμένη γέφυρα, που έχει σημαντικό ρόλο στην κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων από και προς την Αθήνα, υπέστη σοβαρές ζημιές τον Φεβρουάριο του 2013 λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν την υπερχείλιση του ρέματος της Ραφήνας. Λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που υπήρχε για την πρόκληση ατυχημάτων, κατέστη απολύτως αναγκαία η ανακατασκευή της γέφυρας.

Μετά τη δημοπράτηση του έργου τον Οκτώβριο του 2014 και την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης (προϋπολογισμός 800.000€ με ΦΠΑ), έγινε η εγκατάσταση των αναδόχων στο έργο και ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας (επιχωμάτωση, ασφαλτόστρωση, σήμανση και διαγράμμιση). Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η γέφυρα «άνοιξε» ξανά προκαλώντας ενθουσιασμό και ανακούφιση στους πολίτες που διέρχονται από το σημείο αλλά και στους επαγγελματίες της περιοχής που επλήγησαν σημαντικά όλο αυτό το διάστημα που ο δρόμος παρέμενε κλειστός.

Στις δηλώσεις του κατά τη διαδικασία παράδοσης της γέφυρας στην κυκλοφορία, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου αφού εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του έργου, έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης από τη στιγμή που η γέφυρα καταστράφηκε από τις πλημμύρες στο Μέγα Ρέμα Ραφήνας μέχρι και σήμερα, καθώς και στις ενέργειες που έκανε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής για την ανακατασκευή της, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη σημαντική συμβολή της πρώην Αντιπεριφερειάρχη Χρυσάνθης Κισκήρα, η οποία στη θητεία της μερίμνησε για την προετοιμασία των μελετών για την κατασκευή του έργου. Επιπλέον, ο κ. Φιλίππου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα προκάλεσαν σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο των εργασιών, καθώς δεν ήταν εφικτές οι εργασίες εντός του ρέματος λόγω της μεγάλης ροής υδάτων και συνεχάρη τους υπεύθυνους του έργου για το γεγονός ότι κατάφεραν παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να ολοκληρώσουν την ανακατασκευή της γέφυρας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κα Κισκήρα, η οποία, αφού ευχαρίστησε τον κ. Φιλίππου για την πρόσκληση, είπε ότι είναι μια πολύ συγκινητική ημέρα για την ίδια και ότι αισθάνεται δικαιωμένη για όλη την προσπάθεια που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της θητείας της για να μπορέσει να γίνει το συγκεκριμένο έργο αλλά εξέφρασε και την ευχαρίστησή της που η νέα διοίκηση της ΠΕΑΑ έφερε εις πέρας την όλη διαδικασία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στις σύντομες τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος και Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, συνεχάρησαν την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής (η πρώην και η νέα διοίκηση), για την ολοκλήρωση του έργου και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του 2013, παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα εμπόδια που προκαλούνται πολλές φορές λόγω της γραφειοκρατίας και των χρονοβόρων διαδικασιών του δημόσιου τομέα.

Στην τελετή παράδοσης της γέφυρας στην κυκλοφορία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος Αντώνης Τούντας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Στάμου και Σωτήρης Γιαννάτος (από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος) και Ισίδωρος Μάδης και Σπυρογιάννης Γεωργάκης (από τον δήμο Παιανίας), ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης, οι επιβλέπουσες μηχανικοί του έργου Όλγα Κοτσίνα και Κορίνα Ζλατάνη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οδοποιίας και Μηχανημάτων Έργων ΠΕΑΑ Γιώργος Παπαδάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ, ο εργολάβος του έργου Κων/νος Μαργαρίτης και το επιτελείο του, καθώς και επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής.

επίσημοι

(από αριστερά προς τα δεξιά) Σωτήρης Γιαννάτος δημοτικός σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου - Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος, Πέτρος Φιλίππου - Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Αθανάσιος Ζούτσος - Δήμαρχος Παλλήνης, Όλγα Κοτσίνα - επιβλέπουσα μηχανικός του έργου από την ΠΕΑΑ και Κω/νος Μαργαρίτης - εργολάβος του έργου

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Ζουτσο ηγετη!!!

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...