ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 50.000 προσλήψεις για ανέργους μέσα στο καλοκαίρι Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 50.000 προσλήψεις για ανέργους μέσα στο καλοκαίρι

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 | 9:29 μ.μ.

Magical Snap - 2015.06.03 21.28 - 001

Δρομολογούνται οι διαδικασίες πρόσληψης 50.000 ανέργων τους καλοκαιρινούς μήνες σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Πρόκειται για προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ και αφορά ηλικίες 18 έως 64 ετών.

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων

Το αργότερο έως τις 22 Ιουνίου θα είναι έτοιμοι οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ανέργων που θα καλύψουν 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για 5 μήνες στους δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Αμέσως μετά θα βγει και η δεύτερη πρόσκληση του ΟΑΕΔ που αφορά άλλες 20.385 θέσεις εργασίας.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ σημείωσε πως «σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται θέσεις εργασίας που αφορούν το Δημόσιο, κυρίως υπουργεία όπως το Παιδείας, το Εργασίας, το Υγείας, το Πολιτισμού, και Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις» και ανέφερε ότι η πρόσκληση αυτή αναμένεται να γίνει από στιγμή σε στιγμή, -όπως είχε δηλώσει και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ωστόσο, μέσα στο καλοκαίρι αλλά όχι ταυτόχρονα με την κοινωφελή εργασία θα «τρέξει» και το πρόγραμμα voucher για 16.000 ανέργους ηλικίας 29-64. Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο ανακοινώθηκε το χειμώνα αλλά ανακλήθηκε μετά από αίτημα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, «λόγω σημαντικών σχεδιαστικών προβλημάτων της πρόσκλησης». Η κ. Καραμεσίνη δήλωσε ότι κινούνται οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να είναι έτοιμο όσο πιο σύντομα γίνεται αλλά σε κάθε περίπτωση μέσα στο καλοκαίρι.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...