Σύλλογος Δελμούζος: Οξύτατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Παλλήνης!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σύλλογος Δελμούζος: Οξύτατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Παλλήνης!!!

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 4 Απριλίου 2015 | 12:54 π.μ.

 

Παλλήνη 1- 4- 2015

ΠΡΟΣ

όλους τους συναδέλφους μας

Αριθμ. Πρωτ. : 84

ΘΕΜΑ: « Οξύτατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Παλλήνης»

Η συνεχής μείωση της οικονομικής επιχορήγησης μέσω των ΚΑΠ των σχολικών επιτροπών έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικά απελπιστικό περιβάλλον το οποίο επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και ορθώνει ένα τεράστιο τείχος στη λειτουργία των σχολείων. Με δεδομένο το γεγονός της μείωσης των πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τουλάχιστον κατά 60% και πλέον την τελευταία τετραετία, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων δημιουργήθηκαν συνθήκες άγριας λιτότητας και περικοπών μέσα στις οποίες οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους και οι γονείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα (μέσω εκδηλώσεων, λαχειοφόρων αγορών, αναζήτηση χορηγών κ.λπ.), καλούνται καθημερινά να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σε ότι αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου Παλλήνης το πρόβλημα είναι μεγάλο αφού ήδη υπάρχει τεράστια δυσκολία στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους. Το ποσό των 330.608,24 ευρώ είναι αδύνατο να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες 50 σχολικών μονάδων του Δήμου Παλλήνης ( 20 Νηπιαγωγεία- 15 Δημοτικά- 9 Γυμνάσια- 6 Λύκεια) για 15 μήνες. Τα σχολεία δεν μπορούν να αγοράσουν χαρτί για τις φωτοτυπίες, να συντηρήσουν τα μηχανήματα, να αγοράσουν τα βασικά εφόδια (κιμωλίες) για τη λειτουργία τους, είδη φαρμακείου και υγιεινής κτλ.

Εκτός της υποχρηματοδότησης από το κράτος το πρόβλημα γίνεται περιπλοκότερο λόγω της αδιαφάνειας στην κατανομή των σχετικών ποσών από τον Δήμο στις σχολικές μονάδες. Κανείς δεν ενημερώνεται επίσημα από το Δήμο :

-για τα ποσά που εισέπραξε ( από υπουργείο – κυλικεία και από άλλες πηγές εσόδων)

-για το ποσό που αποδόθηκε σε κάθε σχολείο

-με ποια αντικειμενικά κριτήρια.

Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Παλλήνης, που συγκέντρωσε ο Σύλλογος μας, εισέπραξε για το 2014 και για το πρώτο τρίμηνο του 2015 αναλυτικά τα παρακάτω ποσά :


Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Σίγουρα το παραπάνω ποσό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μεγάλου αριθμού των σχολικών μονάδων του Δήμου. Όμως εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενημέρωσης ( ούτε στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου στο χώρο των σχολικών επιτροπών υπάρχει καμιά σχετική απόφαση) είναι εύλογο να μας δημιουργούνται τα παρακάτω ερωτήματα :

  • Ποια επιπλέον ποσά εισπράχθηκαν από το Δήμο για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και πόσα απ ́ αυτά αποδόθηκαν στα σχολεία;
  • Διατέθηκαν στο σύνολο τους αυτά τα ποσά στις σχολικές μονάδες;
  • Με ποια αντικειμενικά κριτήρια καθορίστηκε το ποσό για κάθε σχολείο.
  • Τι ποσό έλαβε η κάθε σχολική μονάδα ( Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)
  • Υπάρχουν αποφάσεις της σχολικής επιτροπής για την κατανομή των παραπάνω ποσών στις σχολικές μονάδες;
  • Έχουν αναρτηθεί οι αποφάσεις αυτές στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Δήμου;
  • Κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις αυτές στις σχολικές μονάδες;
  • Πως είναι δυνατόν, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από Διευθυντές σχολικών μονάδων , Δημοτικά σχολεία να έχουν εισπράξει σε μετρητά για τα τρέχοντα έξοδα , για όλο το 2014 και για το πρώτο τρίμηνο του 2015 , το συνολικό ποσό των 500-700 Ευρώ ( για 15 μήνες !!!!) ;

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τη σχολική επιτροπή του Δήμου Παλλήνης να συνεδριάζει κάθε μήνα, και:

  • Οι αποφάσεις της αναρτώνται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στην ιστοσελίδα του Δήμου ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να ενημερώνεται
  • Οι αποφάσεις για την κατανομή των χρημάτων να αποστέλλονται στα σχολεία και στους Συλλόγους Γονέων στις οποίες να αναφέρονται :

α) Το ποσό που εισέπραξε ο Δήμος

β) Όλες οι σχολικές μονάδες και το ποσό που αναλογεί στην κάθε μια.

  • Να προωθεί άμεσα τα θέματα που αιτούνται τα σχολεία
  • Να υπάρχει καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων
  • Να μεριμνεί για θέματα υλικοτεχνικής αρτιότητας των σχολείων
  • Να παρέχει πλήρη υλικοτεχνική βοήθεια στα σχολεία, και να ενημερώνει τους γονείς ώστε να μην χρειάζεται κανένας γονιός να δίνει ούτε ένα ευρώ, για τη φοίτηση του παιδιού του στο σχολείο.
  • Tέλος ζητά την τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται,της επιτροπής παιδείας του Δήμου όπου θα συζητηθούν και θα αναδειχθούν τα τόσα προβλήματα των σχολικών μονάδων καθώς και η μέχρι στιγμής αντιμετώπισης τους από τις δημοτικές αρχές.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αίτηση στον Δήμο Παλλήνης με την οποία θα ζητάει επίσημα στοιχεία για τα θέματα διαχείρισης και χρηματοδότησης και των σχολικών μονάδων .



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΧΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ


Πηγή

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...