Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και στους νέους (Γράφει ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και στους νέους (Γράφει ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος)

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 | 9:49 π.μ.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίουπου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Παναγιώτης Δημητρόπουλος, καταθέτει, μέσω του #Polis2020, τη δική του πρόταση για την καλλιέργεια και προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και στους νέους, με επίκεντρο και αφετηρία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία αφορά την καθιέρωση διοργάνωσης σε κάθε Δήμο της χώρας ενός ετήσιου Φεστιβάλ Παιδικής Λογοτεχνίας και Παραμυθιού.

Όπως μας επισημαίνει ο ταλαντούχος συγγραφέας «το μέλλον του τόπου μας, το αύριο των παιδιών μας, είναι υπόθεση πρωτίστως αυτοδιοικητική. Δεν είναι απλά υπόθεση κάποιων. Είναι υπόθεση όλων μας! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα στον Δήμο μου – και σε κάθε Δήμο –  να διοργανωθεί ένα φεστιβάλ θεσμός, παιδικής λογοτεχνίας και παραμυθιού με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμπαραστάτες την Εκκλησία, τις Ενώσεις Γονέων, τις Ενώσεις Παιδαγωγών, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, κοινωνικούς και εθελοντικούς φορείς μα πάνω απ’ όλα με αρωγό το πολιτιστικό κεφάλαιο κάθε περιοχής όπως συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, δημόσιες-δημοτικές βιβλιοθήκες, θεατρικές ομάδες, μουσικά εργαστήρια και ωδεία, κ.α.

Όλοι οι παραπάνω από κοινού με τα παιδιά μας μπορούμε να “ντύσουμε” τη πόλη μας με πλοκή και δρώμενα, βγαλμένα μέσα από ένα παραμύθι το οποίο θα μπορεί να αλλάζει θεματογραφία κάθε χρόνο και το οποίο θα πλαισιώνεται από θεατρική και μουσική επένδυση με δράσεις όπως διαγωνιστική συγγραφή παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά και πάντα μέσα από την ευγενή άμιλλα ή διαγωνιστική εκτέλεση θεατρικών από τα σχολεία της πόλης. Μέσα από μία τέτοια πρόταση είναι βέβαιο ότι νικητής θα είναι ο Πολιτισμός, η Πόλη και οι Άνθρωποι της!»


* Ο κος Παναγιώτης Δημητρόπουλος είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικου σχολείου Παλλήνης και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...