ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ 3o ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ 3o ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ)

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 | 4:06 μ.μ.

3o-dimotiko-geraka

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ 3o ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ

Πριν λίγες μέρες συνέβη ένα δυσάρεστο ατύχημα στο 3ο Δημ.Σχ.Γέρακα. Μαθητής της Δ΄τάξης έπεσε με φόρα πάνω σε μία μπασκέτα του προαυλίου και έσπασε κομμάτι από το μπροστινό του δόντι.

Το κομμάτι αυτό είναι αρκετά μεγάλο, δεν συγκολλείται και το χειρότερο είναι ότι το δόντι αυτό είναι από τα μόνιμα δόντια και δυστυχώς αυτό το σπάσιμο θα τον συνοδεύει σ’ όλη του τη ζωή με όλες τις επιπτώσεις (ψυχολογικές, αισθητικές, λειτουργικές, οικονομικές κλπ). Το περιστατικό αυτό θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχαν προστατευτικά καλύμματα-από μαλακό υλικό-στις μπασκέτες.

Με την επιστολή (αρ.πρωτ. 42471/05.12.2014) προς τον Δήμο Παλλήνης, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχ. Γέρακα είχε υποβάλλει αίτημα ζητώντας να τοποθετηθούν ειδικά προστατευτικά καλύμματα στις μπασκέτες και στους στύλους του βόλεϊ για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των μαθητών με την Διευθύντρια του σχολείου σε έκτακτη συνεδρίαση στις 14/1/2015.

Να σημειωθεί ότι το σχολείο μας λειτουργεί για πέμπτη συνεχή χρονιά σε λυόμενες αίθουσες και με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Καθώς τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ βρίσκονται μέσα στην σχολική αυλή, ο διαθέσιμος χώρος για το διάλειμμα των μαθητών (φοιτούν 304 παιδιά) είναι περιορισμένος.

Στο χώρο του σχολείου τα ατυχήματα δεν πρέπει να ξεχνιούνται διότι «ευτυχώς δεν συνέβη τίποτε σοβαρό». Την επόμενη φορά μπορεί να συμβεί και να καταλήξει σε μόνιμη αναπηρία. Το αίτημα μας δεν είναι μόνο προς το σχολείο για «καλή επιτήρηση»! Ο δάσκαλος δεν μπορεί να προσέχει διαρκώς. Πρέπει να αδρανοποιηθούν οι παράγοντες κινδύνου! Μόνο η πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων στο σχολείο.

Μέχρι σήμερα, 7/4/2015, η τοπική διοίκηση του Δήμου καθώς και η διεύθυνση του Σχολείου μας δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό αίτημα μας και για το λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε στο Δήμο Παλλήνης και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την απαράδεκτη ολιγωρία τους σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα ασφάλειας της ζωής των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχ. Γέρακα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...