Σοκάρει το πόρισμα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: Τα σκληρά καψώνια Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σοκάρει το πόρισμα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: Τα σκληρά καψώνια

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 | 9:40 π.μ.


Σοκαριστικές καταγγελίες για βασανιστήρια και bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τις 6 Φεβρουαρίου, καταγράφει η επτασέλιδη πορισματική έκθεση, η οποία δρομολογεί σοβαρές εξελίξεις στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Μάλισταη καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της εστίας της Σχολής χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της παρέας των Κρητικών ως «απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική» και μάλιστα ενημέρωσε γι' αυτήν τον Μάρτιο του 2014 το Συμβούλιο της Σχολής και τον διευθυντή, Κώστα Μάντζαρη.

Ο διευθυντής της σχολής απομακρύνθηκε ήδη από την Παρασκευή με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Στην επτασέλιδη αναφορά γίνεται λόγος για παρέμβαση υπέρ σπουδαστή από την Κρήτη, από πολιτικό, ο οποίος ωστόσο δεν κατονομάζεται. Η παρέμβαση έγινε τηλεφωνικά στη διεύθυνση της Σχολής, τον Μάρτιο του 2014 και αφορούσε την επιβολή ποινής στον σπουδαστή και μάλιστα μετά την παρέμβαση η ποινή μειώθηκε - δεν αναφέρονται όμως άλλες λεπτομέρειες.

Επίσης μια καθηγήτρια της Σχολής περιέγραψε τα καψώνια σε βάρος του Βαγγέλη. Συγκεκριμένα η παρέα των Κρητικών του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, μία φορά τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του, τον κλείδωναν στην ντουλάπα και του έριχναν κέρμα για να τραγουδήσει -το γνωστό καψώνι «τζουκ μποξ»-, ενώ μια άλλη συνάδελφός της κατέθεσε ότι πριν από έναν χρόνο έγινε σύσκεψη παρουσία της ίδιας, του διευθυντή και άλλων δύο καθηγητών, στην οποία αναφέρθηκαν τα σκληρά καψώνια προς τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και αποφασίστηκε να ενημερωθεί η οικογένειά του για τα όσα συνέβαιναν σε βάρος του μέσα στη Σχολή.

Τότε άλλαξε δωμάτιο και έμεινε μαζί με τον 19χρονο από τη Μυτιλήνη, ο οποίος ανέφερε ότι τον γνώριζε από το πρώτο έτος και μάλιστα πριν συγκατοικήσουν τον είχε δει μία φορά χτυπημένο στο πρόσωπο. Ο ίδιος περιέγραψε επίσης ότι την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου η παρέα των Κρητικών έδεσε τον Βαγγέλη μέσα στο δωμάτιό τους.

Ακόμη μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου οι Κρητικοί του ζήτησαν να τον δέσουν σε μια καρέκλα και ο Βαγγέλης κατέβασε το κεφάλι και απάντησε: «Αν θέλετε, δέστε με».

Τέλος σύμφωνα με ανώνυμη μαρτυρία ενός σπουδαστή, την εβδομάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η παρέα των Κρητικών έδεσαν τον 20χρονο σε μία καρέκλα και τον απείλησαν με έναν ιμάντα. Ο Βαγγέλης έτρεξε και ένας από τους δράστες τον πρόλαβε και του πέρασε τον ιμάντα στον λαιμό, με πρόθεση να τον πνίξει, αλλά ο 20χρονος κατάφερε να ξεφύγει και να κλειδωθεί στο δωμάτιό του. Στη συνέχεια η παρέα των Κρητικών πήγαν στο δωμάτιό του και τον καλούσαν να βγει έξω, λέγοντάς του ότι έκαναν πλάκα.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο, κυρίως όμως σε χώρους μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, στις όχθες της λίμνης, καθώς και σε άλλα σημεία που υπέδειξαν πολίτες με τηλεφωνικές τους κλήσεις στην αστυνομία ή στον ιδιωτικό ερευνητή που έχει αναλάβει την έρευνα για λογαριασμό της οικογένειας. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι πολλά από τα σενάρια που κυκλοφορούν για την τύχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, ενώ όσο περνούν οι μέρες εντείνεται η αγωνία για τη ζωή του. «Δεν μπορεί να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε. Ο,τι και αν συνέβη, έπρεπε να έχουμε κάποια ένδειξη. Είναι αδιανόητο το ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν», λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...