ΚΕΔΕ: Τι προτείνει για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας - Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΚΕΔΕ: Τι προτείνει για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Written By Pallini Press on Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 | 8:26 μ.μ.

assets_LARGE_t_420_54239090_type13031

Πρόταση για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών - που σήμερα υπηρετούν στην ΕΛΑΣ - στους δήμους κατέθεσε η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στο σχέδιο νομοθετικής διάταξης, η ΚΕΔΕ προτείνει έως την 1η Μαΐου 2015 να καταργηθούν οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ και οι υπάλληλοι να μεταταχθούν σε θέσεις του κλάδου ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι προτείνεται να μεταταχθούν κατά προτεραιότητα στους δήμους από τους οποίους προήλθαν, με πράξη μετάταξης που εκδίδεται από το αρμόδιο για διορισμό όργανο του οικείου δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικής τους κάλυψης για το 2015 προτείνεται να καλυφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι αρμοδιότητες θα είναι οι παλιές αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στο σχέδιο διάταξης υπάρχει πρόβλεψη ώστε μετά τη συμπλήρωση συνολικής υπηρεσίας ενός υπαλλήλου δέκα ετών στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσότερων δήμων, να επιτρέπεται η μετάταξή του σε άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων.

Ως προϋπηρεσία δεν υπολογίζεται το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία που θα τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...