Tσίπρας: Τέλος στην Τρόικα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Tσίπρας: Τέλος στην Τρόικα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 | 5:17 μ.μ.


Σαφές μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι θα τιμήσει τη συμφωνία με τον λαό, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δηλώσαμε ότι θα πρωτοτυπήσουμε και να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ότι «δεν πηγαίνουμε χωρίς σχέδιο μπροστά, έχουμε επεξεργασμένο πρόγραμμα και όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή, τη δίκη της διαπραγματευτική ισχύ» και επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας:

«Η ελληνική δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την άποψη ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και μίλησε για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι».

«Χρειάστηκε μια εβδομάδα νέας κυβέρνησης για να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη», σημείωσε , ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έκανε λόγο για «σημείο αναφοράς για την αναγκαία διαβούλευση», ώστε όπως είπε να μπει «ένα τέλος στο οικονομικό παράλογο»

Η κυβέρνηση σε μία εβδομάδα κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη. Η λιτότητα, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν αποτελεί ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...