SOS ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΟΣ!!! - Τι κάνεις όταν στο Facebook βλέπεις http://is. gd/K7NxHw <=> OMFG! 56ONvDj (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

SOS ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΟΣ!!! - Τι κάνεις όταν στο Facebook βλέπεις http://is. gd/K7NxHw <=> OMFG! 56ONvDj (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 | 1:40 μ.μ.


Αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ένας νέος ιός που έχει κάνει την εμφάνισή του στο Facebook και έχει μολύνει ήδη 110.000 λογαριασμούς. Ο ιός εμφανίζεται στο Newsfeed του χρήστη ως tag από κάποια ανάρτηση βίντεο που έχει κάνει κάποιος Facebook φίλος του, δίνοντας του ένα link για να μπορέσει να δει το βίντεο. Αν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτό, του εμφανίζεται ένα μήνυμα εγκατάστασης ενημέρωσης του προγράμματος Flash. 

Φυσικά η εγκατάσταση που πραγματοποιείται αν πατήσει ΟΚ δεν είναι του Flash, αλλά ενός κακόβουλου λογισμικού το οποίο μολύνει τον υπολογιστή του χρήστη και στέλνει το ίδιο μήνυμα που έλαβε και αυτός στους Facebook φίλους του.

Τι να ΜΗΝ κάνετε για να αποφύγετε τον ιό

Αν λάβετε σχετική ειδοποίηση στο Facebook, μην κάνετε κλικ στο link σε καμία περίπτωση, καθώς θα "κολλήσετε" κι εσείς τον ιό και θα μπείτε στη μεγάλη αλυσίδα των φίλων σας που τον διαδίδουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο (κάνοντας tag κι εσείς με τη σειρά σας τους δικούς σας φίλους).

Η δημοσίευση είναι τύπου «http://is. gd/K7NxHw <=> OMFG! 56ONvDj», καλώντας τον χρήστη να κάνει κλικ στο παρατιθέμενο URL.

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Mohammad Faghani, μέσα σε δύο μέρες από την εμφάνισή του το νέο trojan έχει μολύνει περισσότερους από 110.000 Facebook users.

Κάνοντας click στο link, συγκεκριμένα λαμβάνετε την προεπισκόπηση ενός πορνό video, το οποίο τελικά σταματάει και ζητά τη λήψη ενός (ψεύτικου) Flash Player, ώστε να συνεχίσει την προεπισκόπηση. Στην ουσία, σας οδηγεί στο download ενός malware που έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, χάρη στον "εύκολο" τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται.

Η τακτική ονομάζεται "Magnet" και έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. 

Τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε εάν μολυνθήκατε

Στην περίπτωση που έχετε πατήσει το σχετικό λινκ και έχει γίνει εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού, η μόνη ασφαλής λύση είναι να αλλάξετε αμέσως κωδικό πρόσβασης στο Facebook.  

«Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί έξαρση του ιού. Έχουμε δεχτεί πολλές αναφορές από πολίτες που χρησιμοποιούν το Facebook. Χιλιάδες χρήστες έχουν δει στο προφίλ τους μηνύματα από ανθρώπους που γνωρίζουν στην πραγματικότητα, τα οποία τους καλούν να κάνουν share ή να ανοίξουν βίντεο. Οι χάκερ ποντάρουν στο ότι τα θύματα βλέπουν στον υπολογιστή τους γνώριμα πρόσωπα», αναφέρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι λάτρεις του Facebook έχουν κινητοποιηθεί και ανεβάζουν τις τελευταίες ημέρες post με τα οποία ενημερώνουν τους φίλους τους για την ύπαρξη του ιού. «Αν δεις κάποιο link που φαίνεται ότι έχει αποσταλεί από εμένα και σου ζητάει να κοινοποιήσεις βίντεο μην το κάνεις. Δεν το έχω στείλει εγώ. Είναι ιός», γράφουν.

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

mouxe erthi arketes fores, ke to aniksa ala mou evgaze mia aspri selida ke tptalo
thank god! :s

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...