ΒΟΛΙΩΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ REDS ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΒΟΛΙΩΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ REDS ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 | 3:39 μ.μ.

Magical Snap - 2015.02.11 15.35 - 001

ΒΟΛΙΩΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ REDS ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 03.02.2015

Καταγγέλλουμε την ανάλγητη επιλογή της εταιρίας REDS A.E. η οποία σκοπεύει να αφαιρέσει 4.650.000 € (!!!) από τα ταμεία του Δήμου, ως αποζημίωση για πολεοδομική διαφορά που εκκρεμεί από το 1999. Πρόκειται για προκλητική στάση που καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό την Πόλη και ουσιαστικά την τιμωρεί επειδή μερίμνησε για την ανέγερση σχολείων σε συμφωνημένο απαλλοτριωμένο χώρο της εταιρίας.
Απαιτούμε από την εταιρία να μην υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου και να εγκαταλείψει κάθε σκέψη «απαλλοτρίωσης» δημοτικών χρημάτων. Διαφορετικά ανοίγει, με αποκλειστική της ευθύνη, πόλεμο σε όλα τα μέτωπα με την Πόλη. Τα χρήματα ανήκουν στους Πολίτες, προέρχονται από το υστέρημά τους και προορίζονται να καλύψουν κοινωνικές - αναπτυξιακές ανάγκες της Πόλης από την οποία ο όμιλος στον οποίο ανήκει η εταιρία,έχει αποκομίσει σημαντικά και πολλαπλά οφέλη (Αττική οδός,Λόφος Εντισον,Smart Park ) και μάλιστα με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την περιοχή.
Δηλώνουμε ότι η Δημοτική μας Παράταξη «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο» δεν θα αποδεχτεί καμία ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών της Παλλήνης. Η ξεκάθαρη θέση μας, όπως και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για τους χειρισμούς της, έχουν με σαφήνεια διατυπωθεί από τους δημοτικούς μας συμβούλους, Απόστολο Βολιώτη και Μίλια Κόπτη, τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στα Τοπικά και Αθηναϊκά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Καλούμε όλους τους συνδημότες, πολίτες της Παλλήνης σε εγρήγορση και συστράτευση ώστε να αποτρέψουμε την οικονομική αφαίμαξη και να υπερασπιστούμε την Πόλη και τα δικαιώματά μας. Ούτε ένα ευρώ στη REDS. Λύση στη διαφορά υπάρχει και είναι μόνο μία. Η ανταπόδοση προς την εταιρία ίσης αξίας έκτασης από την τράπεζα γης του Δήμου, όπως στο παρελθόν είχε συμφωνηθεί.
Καταγγέλλουμε, τέλος, τη νέα προκλητική απαίτηση της εταιρείας να κατέβουν τα πανό αντίστασης και διαμαρτυρίας για την κατάσχεση των 4.650.000 €. Τα τελεσίγραφα δεν γίνονται δεκτά. Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς. Τα πανό δεν κατεβαίνουν. Ο αγώνας δεν σταματά.
Σύντομο ιστορικό:
Η απαίτηση της REDS A.E. σχετίζεται με την ένταξη στο σχέδιο, το έτος 1999 και την συνεπακόλουθη πράξη εφαρμογής, το 2001, της περιοχής «Τρίγωνο Καμπά». Σύμφωνα με την πολεοδομική μελέτη και με βάση τη νομοθεσία αποδόθηκαν στον Δήμο 24,4 στρέμματα, ως εισφορά σε γη, από τα συνολικά 47 που κατείχε η εταιρία Με την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας ο Δήμος χρησιμοποίησε επιπλέον 8,8 στρέμματα, προκειμένου να ανεγερθούν σχολεία που είχε ανάγκη η περιοχή της Κάντζας. Ως ανταπόδοση δεσμεύτηκε να παραχωρήσει στο μέλλον στην εταιρία έκταση ίσης αξίας σε εντός σχεδίου περιοχή.
Δυστυχώς, η εταιρία υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα και το 2009 προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας χρηματικό ποσό 4.000.000 €, σύμφωνα με το δικαστικό καθορισμό τιμής, δηλ. 450 €/τ.μ. Με δικαστική απόφαση κατόρθωσε να δεσμεύσει το ως άνω ποσό που ήταν κατατεθειμένο σε Δημοτικό τραπεζικό λογαριασμό. Ο Δήμος με ανακοπή κατάφερε προσωρινά να εμποδίσει την εφαρμογή της απόφασης. Τελικά, όμως, μετά από προσφυγή στο Εφετείο, η εταιρία REDS A.E., κέρδισε την υπόθεση με αποτέλεσμα, στις 29/1/2015, να κοινοποιηθεί στον Δήμο η απόφαση για υποχρεωτική άμεση καταβολή του ποσού, το οποίο με τους τόκους ανέρχεται πλέον σε 4.650.000 €.
Παλλήνη, Φεβρουάριος 2015


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ", ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ REDS ΣΤΙΣ 3/2/2015

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΜΕΡΤΥΡΗΣ_pallinipress

Π. Μερτύρης: «Ο κόσμος ρωτάει ποιος φταίει που χάθηκαν 5.000.000 ευρώ από το δήμο! Αν έχετε τα κότσια, απαντήστε» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕΡΤΥΡΗΣ_pallinipress

Λάβρος κατά του δημάρχου ο Π. Μερτύρης για την υπόθεση R.E.D.S [ΒΙΝΤΕΟ]

Magical Snap - 2015.02.09 15.54 - 003

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ REDS [BINTEO]

pallinipress (4)

Μπάκας: Δήμαρχε την υπόθεση REDS δεν έπρεπε να την χειριστείς μόνος σου – Συμφωνώ με τον κο Μερτύρη η υπόθεση να εξεταστεί από εισαγγελέα [ΒΙΝΤΕΟ]

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...