Ανοιχτή η Ρωσία σε οικονομική στήριξη της Ελλάδας. Φόβοι από την Ευρώπη Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ανοιχτή η Ρωσία σε οικονομική στήριξη της Ελλάδας. Φόβοι από την Ευρώπη

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 | 2:00 μ.μ.

Ανοιχτή σε ενδεχόμενο αίτημα οικονομικής στήριξης δηλώνει Ρωσία, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα. Ο κ. Λαβρόφ απάντησε ότι η Ρωσία αυτή την περίπτωση, αν η Ελλάδα το ζητήσει.

Πάντως, η Ευρώπη αντιμετωπίζει με μεγάλη καχυποψία το φλερτ της ελληνικής κυβέρνησης με το Κρεμλίνο. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν συμφωνήσει με την Ευρώπη και στραφεί στη Ρωσία, οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Ο Λιου Χερστ σε άρθρο του στο Newsweek μεταφέρει τα λόγια του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί να επιδιώξει την εφαρμογή ενός «σχεδίου Β» εάν δεν μπορεί να συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης μια νέα συμφωνία στήριξης, αναφέρει σε άρθρο του στο Newsweek ο Λιουκ Χερστ.

Ο Π. Καμμένος, γράφει ο Χερστ, σημειώνοντας για τους ΑΝΕΛ ότι πρόκειται για «ένα δεξιό κόμμα που σχημάτισε έναν συνασπισμό με το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποτυχία του τελευταίου να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», προειδοποίησε ότι: «Το Σχέδιο Β είναι να λάβουμε χρηματοδότηση από κάποια άλλη πηγή. Θα μπορούσαν να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να είναι η Ρωσία, θα μπορούσε να είναι η Κίνα ή άλλες χώρες».

Ο Δρ Τζόναθαν Έιαλ, του ινστιτούτου μελετών Royal United Services Institute (RUSI), αποκάλεσε τη συγκεκριμένη δήλωση Καμμένου «μια ανάρμοστη απειλή από ένα κράτος μέλος του NATO», μιλώντας στο Νιούζγουικ.

Ο Έιαλ υποστήριξε μιλώντας στο περιοδικό: «αυτή είναι ακόμη μια υπενθύμιση του γεγονότος ότι οι Έλληνες ποτέ δεν έδειξαν στην Ευρώπη το είδος της αλληλεγγύης που η Ευρώπη έχει δείξει στην Ελλάδα».

«Είναι πολύ προφανές ότι οι Ρώσοι έχουν μια ευκαιρία να γίνουν χορηγοί μιας χώρας η οποία μπορεί να σταματήσει τη συναίνεση η οποία απαιτείται για να συνεχίσουν να επιβάλλονται οι κυρώσεις στη Ρωσία. Αυτό είναι πολύ βαρύ πράγματι. Οι συνέπειες αυτού θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές, ανάλογα με το τι η Ελλάδα θα έκανε σε αντάλλαγμα».

Ο Έιαλ είπε στο Newsweek πάντως πως η προοπτική η Ρωσία να αποκτήσει στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα είναι απίθανη. «Θα ήταν πιθανό, αλλά είναι πολύ τραβηγμένο. Εάν έβλεπε κανείς ρωσικές βάσεις στο έδαφος του NATO, αυτό θα ήγειρε πολύ σοβαρές ανησυχίες», είπε.

Εξάλλου, «οι Ρώσοι δεν έχουν ακριβώς μετρητά σε αφθονία. Εάν οι Ρώσοι θέλουν να αποκτήσουν παρουσία εκεί, θα χρειαστεί καιρός πριν να είναι σε θέση να κάνουν κάτι», είπε ο ίδιος αναλυτής στο περιοδικό.

madata.gr

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...