Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 | 8:11 μ.μ.


Λίγο πριν ανακοινώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε γιατί δεν πρότεινε έναν αριστερό πρόεδρο, κάτι που είχε ζητηθεί από διάφορα μέλη του κόμματος.

Ένας πολιτικός με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, είναι ο Πρ.Παυλόπουλος, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα που εξήγησε την απόφαση του ως εξής: «η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την συγκυρία και τις κοινωνικές ανάγκες.

"Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενότητα του λαού μας. Η ενότητα στην κοινωνία, αλλά και σε επίπεδο πολιτικό και πολιτειακό. Η ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση είναι προϋπόθεση να ανταπεξέλθουμε κάθε δυσκολία. Η επιλογή του προσώπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία και τις επιτακτικές της ανάγκες" τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλές προτάσεις.

Άκουσα με ενδιαφέρον την πράγματι εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς όχι από την πρώτη διαδικασία και όχι με τον αριθμό που το Σύνταγμα απαιτεί κανονικά. Ξέρετε αυτή η πρόταση είναι εύλογή γιατί διατυπώνει την εξής συλλογιστική: ότι δεν υπήρξε ποτέ αριστερός πρόεδρος. Η Αριστερά, όμως, στις πιο κρίσιμες στιγμές θα έλεγα σε όλη την ιστορία της δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία. Η δύναμη της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της. Διεκδικούσε την έμπνευση και την φυσική καθοδήγηση του λαού».

Σήμερα χρειαζόμαστε ένα πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησίας, με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης, έναν πρόεδρο που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής τόσο στην κοινωνία όσο και στη βουλή των Ελλήνων. Με αυτό το σκεπτικό και ύστερα από συνεννόηση τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ προτείνω στην ΚΟ να ψηφίσει αύριο Τετάρτη τον Προκόπη Παυλόπουλο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο πρόεδρος που με το κύρος, τη δημοκρατική του συνείδηση και το υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά  σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το λαό και τη χώρα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα με το κύρος αλλά και με το ειδικό βάρος του θεσμικού ρόλου του προέδρου της Δημοκρατίας το έργο της μεγάλης κοινωνικής αλλαγή που αυτή η κυβέρνηση θα φέρει σε πέρας παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της συγκυρίας", συμπλήρωσε.

Εξάλλου, αύριο Τετάρτη στις 19.30 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου, η διαδικασία επαναλαμβάνεται εντός 5 ημερών, με την εκλογή πλέον να απαιτεί μόλις 151 ψήφους.

Ποιος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος

O κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήλθε στην Αθήνα το 1968.

Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή. Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τον Βασίλη που ακολούθησε τη Νομική, την Μαρία που είναι πτυχιούχος της γαλλικής φιλολογίας και την Ζωή που ασκεί το επάγγελμα της νηπιαγωγού.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»).

Κατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων. Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II. Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία και άρθρα με ευρεία αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα. Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990), Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...