Αλλαγές στο λύκειο: Τέλος η Τράπεζα Θεμάτων, προαγωγικός μέσος όρος 9,5 Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Αλλαγές στο λύκειο: Τέλος η Τράπεζα Θεμάτων, προαγωγικός μέσος όρος 9,5

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 | 8:57 π.μ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα στις εξετάσεις του λυκείου.

Η τράπεζα θεμάτων καταργείται, ενώ η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ζητούσαμε να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής γιατί αυτά τα δύο ζητήματα είχαν δημιουργήσει έναν μεγάλο αριθμό μεταξεταστέων. Αυξήσαν τα φροντιστήρια και δημιούργησαν μια στρέβλωση με το περιεχόμενο του σχολείου» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.

Για το τρέχον σχολικό έτος οι ρυθμίσεις που αφορούν στην απόλυση από το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών της Γ’ λυκείου παραμένουν ως έχουν.

Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α’ και της Β’ λυκείου θα επιλέγονται αποκλειστικά από την διδαχθείσα ύλη, ενώ οι καθηγητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Τράπεζα Θεμάτων συμβουλευτικά. Την ίδια στιγμή επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5.

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...