Επιστολή Συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Γέρακα: Δεν θα ανεχθούμε άλλη συστέγαση Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Επιστολή Συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Γέρακα: Δεν θα ανεχθούμε άλλη συστέγαση

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 | 11:26 μ.μ.


Με επιστολή του προς όλες τις κατευθύνσεις ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Γέρακα αντιδρά έντονα στην πρόθεση δημιουργίας του 8ου Δημοτικού Γέρακα, αν αυτό πρόκειται να επιβαρύνει περεταίρω την ήδη βεραβημένη κατάσταση του σχολείου.

Χαρακτηρίζοντας την κίνηση της ίδρυσης του 8ου Δημοτικού βεβιασμένη και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, το ΔΣ του Συλλόγου δηλώνει:

Δεν δεχόμαστε την περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων του Δήμου Γέρακα.
Δεν θα ανεχθούμε την επέκταση των ορίων και ειδικά προς την περιοχή νότια της Αττικής οδού.
Δεν θα συναινέσουμε σε άλλη προσθήκη αιθουσών στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.
Δεν θα ανεχθούμε άλλη συστέγαση.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή και τους παραλήπτες της

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
Γέρακας, 2 Φεβρουαρίου 2015
Επιστολή Διαμαρτυρίας
ΠΡΟΣ: * Δήμαρχο Παλλήνης Κο Ζούτσο Αθανάσιο
* Διευθύντρια Δ/νσης Π.Ε. Ανατ. Αττικής κα Ξυθάλλη Β.
ΚΟΙΝ: * Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Μελισσά Β.
* Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λιακόπουλο Α.
* Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κο Σμέρο Κ. 
* Σχολικό Σύμβουλο κο Παυλίδη Α.
* Δ/ντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα κα Ευσταθίου Φ.

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με την πρόθεση δημιουργίας του 8ου Δημοτικού που προσφάτως λάβαμε γνώση. Εν όψει του Δημοτικού Συμβουλίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015, καταθέτουμε εγγράφως τις ενστάσεις μας που εστιάζονται στο γεγονός ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να συζητηθεί και να αποφασισθεί η ίδρυση ενός νέου σχολείου, την οποία κρίνουμε πρόωρη και βεβιασμένη.

Στην πρόθεση σύστασης δεν μας ορίζεται η περιοχή του Γέρακα την οποία καλείται το νεοσύστατο σχολείο να καλύψει και εύλογα γεννώνται ερωτήματα τόσο για τον χώρο στέγασης του νεοσύστατου 8ου Δημοτικού Σχολείου, όσο και για την περιοχή του Γέρακα η οποία προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα υπεράριθμων μαθητών και απαιτείται η δημιουργία νέου σχολείου. Με την δημιουργία του κτηρίου που θα στεγάσει το 7ο και με τις αίθουσες που υπάρχουν ήδη στο 2ο θεωρούμε ότι δεν προκύπτει πρόβλημα υπεραριθμίας μαθητών τουλάχιστον για την περιοχή που τα διοικητικά όρια του σχολείου μας καλύπτουν.

Χαιρετίζουμε, φυσικά, την ίδρυση ενός νέου σχολείου στην περιοχή μας καθώς είναι αισιόδοξο και παρήγορο να γίνονται σχολεία, αλλά όταν αυτό γίνεται χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό αντισταθμιστικά επιφέρει περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη.

Επιγραμματικά αναφέρουμε:
- Εφόσον η δημιουργία του 8ου δημοτικού προϋποθέτει τη «συμπλήρωση» του 7ου σε 12θέσιο, ζητάμε τη ρητή δέσμευση των αρμοδίων πως αυτή θα εφαρμοστεί μετά τη μεταφορά του στο νέο δικό του κτήριο καθώς στην παρούσα φάση οι εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου έχουν υπερκορεστεί με την τοποθέτηση container ως αίθουσες στο προαύλιο και τη χρήση πρώην βοηθητικών χώρων που μόνο πυροσβεστικά ανταποκρίνονται στις σχολικές ανάγκες. Πόσο μάλλον όταν οι υποδομές του υφιστάμενου κτηρίου υπολείπονται σε βασικές προδιαγραφές δημοτικού σχολείου όπως αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσες ειδικοτήτων για τα μαθήματα του ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος, τραπεζαρία ολοημέρου, βιβλιοθήκη κ.α. Υπογραμμίζουμε, δε, ότι το 7ο Δημοτικό θα συστεγάζεται στο δικό μας κτήριο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
- Εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει προχωρήσει η απαλλοτρίωση οικοπέδου για τη δημιουργία νέου κτηρίου, βασική προϋπόθεση για την ίδρυση ενός σχολείου. Επισημαίνουμε πως ενδεχόμενη λύση συστέγασης με νέο σχολείο μετά την αποχώρηση του 7ου Δημοτικού Σχολείου θα μας βρει σθεναρά αντίθετους. Τονίζουμε επίσης πως με το ίδιο σθένος θα αντιμετωπίσουμε και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προκαλέσει περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου μας, όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση επέκτασης των διοικητικών ορίων μας προκειμένου το 2ο Δημοτικό Σχολείο να ανακουφίσει άλλα σχολεία των οποίων οι ανάγκες δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά (ειδικά για την περιοχή νότια της Αττικής Οδού όπου ήδη διαφαίνονται προβλήματα)

Η συνεχής αυτή τακτική δημιουργίας σχολείων χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, καθαρά για διοικητικούς λόγους (το κρίνουμε καλοπροαίρετα), έχει επιφέρει στο παρελθόν πολλά προβλήματα γιατί οδηγεί σε συστεγάσεις, οι οποίες δεν πληρούν βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας σχολείων και δη δημοτικών. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα είναι ένα σχολείο με τεράστια κτηριακά προβλήματα και πιστεύουμε ότι πλέον δεν μπορεί να αποτελεί πάντα το κέντρο φιλοξενίας όλων των άλλων σχολείων που κάποια στιγμή θα αποκτήσουν το νέο δικό τους κτήριο. Ίσως είναι το μοναδικό σχολείο του δήμου Παλλήνης που από τέτοιες συστεγάσεις (πρώτα με το 4ο , κατόπιν με το 5ο επί σειρά ετών και αμέσως μετά με το 7ο χωρίς καν κάποιο ενδιάμεσο χρονικό διάλλειμα) έχει φτάσει στα όρια του και πλέον είμαστε στην δεινή θέση να μιλάμε για μαθητές δύο ταχυτήτων και κατηγοριών εντός του ίδιου Δήμου, καθώς στα υπόλοιπα σχολεία δίνονται περισσότερες δυνατότητες – ευκαιρίες και καλύτερο σαφώς περιβάλλον. Οι προκάτ αίθουσες δεν είναι μόνιμη λύση. Κατ’ επέκταση εκφράζουμε την προσδοκία, πως μετά την αποχώρηση του 7ου Δημοτικού Σχολείου για το νέο κτήριο και αφού έχουμε ήδη δει και το 5ο Δημοτικό Σχολείο να πηγαίνει σε νέες εγκαταστάσεις, έρχεται πλέον και η σειρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Το σχολείο μας έχει επείγουσα ανάγκη από ολοκληρωμένες κτηριακές παρεμβάσεις (είναι ένα παλιό κτήριο και οι εγκαταστάσεις του είναι απαρχαιωμένες ακόμη και ακατάλληλες για την υγεία των παιδιών βλ. κοντέινερς, ολιγάριθμες τουαλέτες συγκριτικά με τον αριθμό μαθητών) ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρεπής λειτουργία του ως σύγχρονο σχολείο που ικανοποιεί τις παιδαγωγικές και μαθησιακές του ανάγκες και εκπληρώνει αποτελεσματικά τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο.

Πρέπει να δοθούν και να βρεθούν άμεσες, δραστικές και αποτελεσματικές λύσεις.

  • Δεν δεχόμαστε την περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων του Δήμου Γέρακα.
  • Δεν θα ανεχθούμε την επέκταση των ορίων και ειδικά προς την περιοχή νότια της Αττικής οδού.
  • Δεν θα συναινέσουμε σε άλλη προσθήκη αιθουσών στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.
  • Δεν θα ανεχθούμε άλλη συστέγαση.

Το σχολείο μας, ο Σύλλογος μας και όλοι οι γονείς που στέκονται στο πλάι μας είμαστε διατεθειμένοι για διάλογο αλλά και έτοιμοι για οποιεσδήποτε απαραίτητες κινητοποιήσεις για το καλό του σχολείου και των παιδιών μας!

Με αμέριστη εκτίμηση και σεβασμό Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Γέρακα

Η Πρόεδρος  Η Γραμματέας
Μαράκη – Κάγκανη Μαρία Γεωργιάδη -Πάλλα Αναστασία

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Είναι αστείο να διαβάζει κανείς για την περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων του Δήμου Γέρακα όταν υπάρχει το 7ο Δημοτικό Παλλήνης στο οποίο δεν έγιναν ποτέ τα πολυσυζητημένα αντιπλημμυρικά έργα και εξακολουθούν να κινδυνεύουν παιδιά από το ρέμα Ραφήνας!!!!
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους πολιτικούς άρχοντες του τόπου που με τον τρόπο τους, μας δείχνουν που μας έχουν γραμμένους όλους…….

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...