Τα Βιβλιοπωλεία «Παιδεία & Γνώση» στη Παλλήνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Κακούρη, «1821 Η Αρχή που δεν ολοκληρώθηκε» [Σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τα Βιβλιοπωλεία «Παιδεία & Γνώση» στη Παλλήνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Κακούρη, «1821 Η Αρχή που δεν ολοκληρώθηκε» [Σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015]

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 | 12:06 π.μ.

Τα Βιβλιοπωλεία «Παιδεία & Γνώση» και οι Εκδόσεις Πατάκη με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19.00 στην παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Κακούρη, «1821 Η Αρχή που δεν ολοκληρώθηκε».

"Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος μπορεί να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από πού έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή."
Carl Sandburg

Με αφορμή την σημερινή οικονομικοκοινωνική κρίση η συγγραφέας έρχεται κοντά μας για να μας μιλήσει για το πότε και το πώς δημιουργήθηκε το κράτος όπου ζούμε σήμερα.

«Μια νέα αφήγηση της Επανάστασης, απλή, χυμώδης, ζωηρόχρωμη, καρφώνει στον νου του αναγνώστη τα κύρια σημεία του πολέμου, αναδεικνύει τη δράση των ευρωπαϊκών Δυνάμεων και, παρουσιάζοντας ανάγλυφες τις ροπές που διαιωνίστηκαν, δείχνει την ανάγκη να μάθουμε, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε.
Με τις αδρές γραμμές της αποτελεί βοήθημα για όποιον πλησιάζει πρώτη φορά την Ελληνική Επανάσταση.
Με τις νέες οπτικές γωνίες που εισάγει προκαλεί τον γνώστη σε αντίλογο.
Ευκολοδιάβαστη αλλά όχι επιφανειακή, η μικρή αυτή Ιστορία, σαν καλό μυθιστόρημα, σε καλεί να ονειροπολήσεις, να οργιστείς, να θαυμάσεις, κυρίως όμως να σκεφτείς, να κρίνεις, να αμφισβητήσεις, να αντιπαραθέσεις, έτσι ώστε να πλησιάζεις το παρελθόν με την καυτή συνείδηση ότι ζει και δρα ακόμη σήμερα, οπότε, αν μεν το γνωρίζεις, μπορείς να το χαλιναγωγήσεις, ενώ αν το αγνοείς, το αφήνεις ανεξέλεγκτο να προσδιορίζει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου.»

Σας περιμένουμε κοντά μας για ακόμα ένα βιβλιογραφικό ταξίδι.

Αθηνάς Παλλάδος 17 & Βυζαντίου στην Παλλήνη

Μην λείψει κανείς!

1

2

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...