Προβολή της ταινίας "Το κύμα (Die Welle)" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης (Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Προβολή της ταινίας "Το κύμα (Die Welle)" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης (Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου)

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 | 9:04 μ.μ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης


σας προσκαλεί την

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

και ώρα 21:00

(Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ)


στην προβολή της ταινίας

Magical Snap - 2015.01.29 21.04 - 004

Υπόθεση
Όταν συνειδητοποιεί ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας προκαλούν αφόρητη ανία στους μαθητές του, ένας καθηγητής πολιτικής ιστορίας με αναρχικό παρελθόν και πρωτοποριακές ιδέες στήνει ένα παιχνίδι ρόλων μαζί τους. Μέσα από ένα διδακτικό πείραμα, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους, θέλει να τους δείξει στην πράξη την κρυφή γοητεία του ολοκληρωτισμού. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Λίγα λόγια

Γερμανική δραματική ταινία του 2008 που διαρκεί 110 λεπτά.
Μεταφέροντας το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τοντ Στράσερ (που με τη σειρά του αφηγήθηκε ένα πραγματικό περιστατικό σε σχολείο του Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια τον Απρίλιο του 1967), ο Ντένις Γκάνσελ υπογράφει μια ταινία – γροθιά στο στομάχι που έσπασε τα ταμεία στη Γερμανία.
Η ταινία έχει κερδίσει επτά βραβεία στην Γερμανία και σε όλο τον κόσμο. Ο σκηνοθέτης της  ταινίας δήλωσε ότι δεν θα ξανακάνει ταινία για αυτό το θέμα διότι θεωρεί πως ότι ήταν να πει για τον ολοκληρωτισμό το είπε.
 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Dennis Gansel

Σενάριο : Johnny Dawkins, Ron Birnbach

Πρωταγωνιστές : JFrederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich


Περισσότερες πληροφορίες και κριτικές για την ταινία

Επίσημη σελίδα της ταινίας
IMDB:Το κύμα
Clickatlife:Το κύμα
Athinorama:Το κύμα
Cine.gr:Το κύμα

Τρέιλερ

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...