Πλαστές αποφάσεις και στο υποκατάστημα ΙΚΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - Έτσι στήθηκε η μεγάλη απάτη στα ΚΕΠΑ που αφορούν τις παράνομες χορηγήσεις επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Πλαστές αποφάσεις και στο υποκατάστημα ΙΚΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - Έτσι στήθηκε η μεγάλη απάτη στα ΚΕΠΑ που αφορούν τις παράνομες χορηγήσεις επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 | 11:50 μ.μ.

Magical Snap - 2015.01.05 23.49 - 005

Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Τεράστια απάτη στο ΙΚΑ, καθώς η οικονομική αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει κύκλωμα που χορηγούσε πλαστές γνωματεύσεις, με τις οποίες καταβάλλονταν παράνομα, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.

Με ταυτοποιημένες μόλις τις 44 από τις 253 υποθέσεις που ελέγχονται, υπολογίζεται ότι το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, έχει χάσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τελικά, θα ξεπεράσουν τις 300 οι υποθέσεις που αφορούν τις παράνομες χορηγήσεις επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας και οι απώλειες για το ΙΚΑ θα ανέλθουν σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Σε πρώτη φάση έχουν συλληφθεί επτά πολίτες, με τον εγκέφαλο του κυκλώματος να είναι μια άεργη 50 ετών, που εμφανιζόταν ως λογίστρια. Το «κύκλωμα» είχε εντάξει στο δυναμικό του, έναν τουλάχιστον υπάλληλο του ΙΚΑ σε νευραλγική θέση, που βοηθούσε στην έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας. Επίσης, εντοπίστηκαν άλλοι 5 συνταξιούχοι, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες. Ανάμεσά τους υπήρχε και μία υπάλληλος σε γραφείο ορθοπεδικού, η οποία ενδέχεται να είχε συμμετοχή στην όλη διαδικασία. Ο υπάλληλος του ΙΚΑ, παρέδιδε τα έγγραφα που έπρεπε στην 50χρονη άεργη, η οποία φρόντιζε για να γίνει όσο γίνεται καλύτερη η πλαστογραφία. Τα έγγραφα στη συνέχεια φαινόταν ότι έχουν λάβει την έγκριση από τα αρμόδια Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), με συνέπεια να χορηγούνται αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνται, ή να αυξάνεται το ποσοστό της αναπηρίας, χωρίς να πρέπει.

Οι πλαστές αποφάσεις βρέθηκαν στον ΟΑΕΕ του Πειραιά, καθώς και στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Σαλαμίνα, στη Νίκαια, στην Καλλιθέα, στην Πειραιώς, στην Ελευσίνα, στο Αιγάλεω, στην Αχαρνών, στην Αθήνα, στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή.


www.dikaiologitika.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...