«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+»: «Η σιωπή και η αδράνεια του κου Σωφρόνη για την Ψυτάλλεια παραβιάζουν την απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κυρίως όμως παραβιάζουν την απόφαση της τοπικής κοινωνίας» Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+»: «Η σιωπή και η αδράνεια του κου Σωφρόνη για την Ψυτάλλεια παραβιάζουν την απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κυρίως όμως παραβιάζουν την απόφαση της τοπικής κοινωνίας»

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 | 10:43 μ.μ.

8889_0439

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επαναλαμβανόμενες πρωτοβουλίες η παράταξή μας «Σαρωνικός 5+» προσπαθεί, μάταια, να αφυπνίσει τη διοίκηση του κ. Σωφρόνη σχετικά με το μείζον ζήτημα της αποχέτευσης.

Η αδράνεια της διοίκησης είναι τέτοιας έντασης και έκτασης που μόνο λόγοι σκοπιμότητας τελικά μπορούν να υπαγορεύσουν μια τέτοια τακτική.

Την προηγούμενη εβδομάδα ζητήσαμε την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση τους για όσα έχουμε επιτύχει, αλλά κυρίως δημόσια και επίσημη δέσμευσή τους για τη στήριξη της ήδη δρομολογημένης λύσης της Ψυτάλλειας.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε για ακόμη μία φορά την απροθυμία της διοίκησης Σωφρόνη να κάνει το αυτονόητο.

Το αυτονόητο αντίθετα, έπραξε ο Δήμος Παλλήνης, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια θέση με το Δήμο Σαρωνικού και περιμένει όπως και εμείς να υπογράψει ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης τους Περιβαλλοντικούς Όρους για να ξεκινήσει το έργο, που συνδέει Σαρωνικό και Παλλήνη με την Ψυτάλλεια.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο και απέσπασε τη ρητή δέσμευση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ, των Πρασίνων – ΔΗΜΑΡ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για τη στήριξη της Ψυτάλλειας, με παράλληλη καταδίκη των πρακτικών καθυστέρησης του ΥΠΕΚΑ.

Η σιωπή, η αδράνεια και η απουσία της διοίκησης του Δήμου Σαρωνικού από οποιαδήποτε ενισχυτική δράση και πρωτοβουλία για τη λύση του αποχετευτικού, ισοδυναμούν με κατάφωρη παραβίαση της βούλησης της τοπικής κοινωνίας εκ μέρους του κ. Σωφρόνη, όπως και καταπάτηση κάθε προεκλογικής δέσμευσής του για την Ψυτάλλεια.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις:

§ καλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Πέτρο Φιλίππου να πάρει ξεκάθαρη και δημόσια θέση για το έργο και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των αποφάσεων της δικής του διοίκησης.

§ καλούμε πολίτες και συλλόγους, που ενεργοποιούνται για την επίλυση του αποχετευτικού, να χρησιμοποιούν σαν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη βάση συζήτησης και δράσης την ήδη δρομολογημένη λύση της Ψυτάλλειας.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση – ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Παλλήνης, προκειμένου να φωτίσουμε για άλλη μια φορά το δρόμο της δράσης και της ανάληψης πρωτοβουλιών.

Τέλος επισημαίνουμε στον κ. Σωφρόνη ότι στην πολιτική δεν απολογείσαι μόνον για αυτά που κάνεις, αλλά σε πολλές περιπτώσεις – ίσως στις περισσότερες – για αυτά που ενώ μπορούσες να κάνεις κι ενώ είχες δεσμευθείς να τα κάνεις, τελικά δεν τα κάνεις.

Υ.Γ. Στο δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης παραβρέθηκαν από τον «Σαρωνικό 5+» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τσαλικίδης, Τζιβίλογλου και Ζεκάκος, ενώ δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της διοίκησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης παρευρέθηκαν στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο Παλλήνης, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, προκειμένου να ενημερωθούν για το μείζον θέμα που τους απασχολεί, εξαιρετικά μείζον για την υγεία τους και το περιβάλλον, το θέμα της  Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος παρουσίασε όλη την πορεία του ιστορικού της Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Δήμου Παλλήνης, ενώ στη συνέχεια πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι βουλευτές και περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι οποίοι και συστρατεύθηκαν με το Δήμαρχο Παλλήνης.

Ακολουθεί το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης και οι επιστολές στήριξης & Δελτία Τύπου από Βουλευτές και Παρατάξεις...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, σήμερα την 15 Ιανουαρίου 2015, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 19:00, συνήλθε σε ειδική δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Ιθάκης 12 της, κατόπιν πρόσκλησης,  και αφού άκουσε καταρχάς το ιστορικό της πορείας της Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Δήμου Παλλήνης από τον Δήμαρχο  Παλλήνης Αθανάσιο  Ζούτσο, και κατόπιν των  τοποθετήσεων και απόψεων των πολιτικών κομμάτων, όπως αυτές εκφράστηκαν δια των εκπροσώπων τους:  

Α) ΣΥΡΙΖΑ δια του ορισμένου εκπροσώπου του και υποψήφιου βουλευτή κ. ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

§ Στηρίζει τη δρομολογημένη λύση για την αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης, προς ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

§ Καταδικάζει την   πρακτική και τη συμπεριφορά του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη για τη μη υπογραφή της έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης και

§ Τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της δρομολογημένης  λύσης της Ψυτάλλειας και μόνο για το Δήμο Παλλήνης και όχι για τους υπόλοιπους δήμους που είναι  προγραμματισμένοι να αποχετευτούν στο ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων.

Β) ΑΝ. ΕΛ. δια του ορισμένου εκπροσώπου του και υποψήφιου βουλευτή κ. ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΑΥΛΟΥ.

§ Στηρίζει τη δρομολογημένη λύση για την αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης, προς ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

§ Καταδικάζει την πρακτική και τη συμπεριφορά του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη για τη μη υπογραφή της έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης και

§ Τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της λύσης της Ψυτάλλειας για το Δήμο Παλλήνης.

Γ) ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΑΡ δια του ορισμένου εκπροσώπου του και υποψήφιου βουλευτή κ. ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

§ Στηρίζει τη δρομολογημένη λύση για την αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης, προς ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

§ Καταδικάζει την πρακτική και τη συμπεριφορά του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη για τη μη υπογραφή της έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης και

§ Τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της λύσης της Ψυτάλλειας για το Δήμο Παλλήνης.

Δ)  ΠΟΤΑΜΙ δια του εκπροσώπου του και υποψήφιου βουλευτή κ. ΜΑΥΡΩΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

§ Στηρίζει τη δρομολογημένη λύση για το Δήμο Παλλήνης και

§ Τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της λύσης της Ψυτάλλειας για το Δήμο Παλλήνης.

Ε) ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ δια του εκπροσώπου του και υποψήφιου βουλευτή κ. ΔΡΟΥΓΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ.  

§ Στηρίζει τη δρομολογημένη λύση για την αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης, προς ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

§ Καταδικάζει την πρακτική και τη συμπεριφορά του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη για τη μη υπογραφή της έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης και

§ Τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της λύσης της Ψυτάλλειας για το Δήμο Παλλήνης.

Επιπροσθέτως παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι κάτωθι:

-Περιφερειακός Σύμβουλος Σμέρος Γιάννης, εκπρόσωπος της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ  ΕΡΓΟ» περιφερειακού συμβουλίου κ. Σγουρού Ιωάννη, στηρίζει και  τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της λύσης της Ψυτάλλειας.

-Περιφερειακός Σύμβουλος Ευαγγελίου Πάρις, εκπρόσωπος της παράταξης «180ο  Η  ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ» περιφερειακού συμβουλίου κ. Κουμουτσάκου Γεωργίου, στηρίζει και τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της λύσης της Ψυτάλλειας.

Οι κάτωθι  υποψήφιοι βουλευτές αφού καταδίκασαν την αδικαιολόγητη άρνηση υπογραφής έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης για την αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης προς ΚΕΛ Ψυτάλλειας, εκ μέρους του Υπουργού ΠΕΚΑ  κ. Ι. Μανιάτη,

δήλωσαν  απερίφραστα τη στήριξή τους στη δρομολογημένη λύση για το Δήμο Παλλήνης και ετάχθησαν υπέρ της ολοκλήρωσης της λύσης της Ψυτάλλειας για το Δήμο Παλλήνης, ήτοι:

§ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ.  

§ ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

§ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

§ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ υποψήφια βουλευτής ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

§ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  υποψήφια βουλευτής ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Σε συνέχεια των ως άνω και κατόπιν διαλογικής συζήτησης  το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης αφού διαπίστωσε,  ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των παριστάμενων εκπροσώπων φορέων, όχι μόνο αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος του Δήμου Παλλήνης, αλλά εκφράζει και την αμέριστη και ανεπιφύλακτη συμπαράσταση του για την άμεση επίλυση του θέματος,

Επιστολές στήριξης στο Δήμο Παλλήνης για τη λύση της Ψυτάλλειας απέστειλαν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Αθανασίου Νασ., Βλάχος Γ., Μητρόπουλος Αλ., Μπούρας Αθ., Χριστοφιλοπούλου Εύη.

ΕΚΔΙΔΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

α) Καταδικάζει απερίφραστα την αδικαιολόγητη άρνηση του αρμόδιου Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη να υπογράψει την έγκριση τροποποίησης  των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΚΕΛ Ψυτάλλειας, ώστε να συμπεριληφθεί και το υπόλοιπο μισό του Δήμου Παλλήνης.

β) Απαιτεί από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση υπογραφή έγκρισης της εν λόγω περιβαλλοντικής μελέτης.

γ) Διεκδικεί από όποια Κυβέρνηση προκύψει στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές, την ανεπιφύλακτη και αποτελεσματική συνεργασία της για την ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων του Δήμου μας.

δ) Η παρούσα να επιδοθεί από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου στον αρμόδιο Υπουργό και να κοινοποιηθεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...