Μαζέψτε αυτές τις αποδείξεις για να γλιτώσετε φόρο ως 2.100 ευρώ! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μαζέψτε αυτές τις αποδείξεις για να γλιτώσετε φόρο ως 2.100 ευρώ!

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 | 11:37 μ.μ.

[UNSET]

Μόνο που τώρα θα πρέπει να συγκεντρώσουμε ποσό ίσο με το 10% του εισοδήματος που θα δηλώσουμε, αντί για 25% και το ανώτερο ποσό…

είναι 10.500 ευρώ. Υποχρέωση για τη συλλογή αποδείξεων δαπανών είχαν μόνο όσοι απέκτησαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτοί ή συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές για παράδειγμα εισοδήματα από ενοίκια, θα πρέπει να έχουν αποδείξεις μόνο για το τμήμα του εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες. Αν για παράδειγμα ένας συνταξιούχος έχει 10.000 ευρώ από σύνταξη και 2.000 ευρώ, από ενοίκια οι αποδείξεις που θα πρέπει να δηλώσει είναι 1000 ευρώ δηλαδή το 10% των 10.000 ευρώ.

Προσοχή όμως δεν ισχύουν όλες οι αποδείξεις. Αυτές που θα πρέπει να συγκεντρώσετε υπάγονται σε 10 κατηγορίες και αφορούν σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών.

Αναλυτικά οι 10 κατηγορίες είναι:

· Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά

· Αλκοολούχα ποτά και καπνός

· Ενδυση και υπόδηση

· Οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας

· Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες

· Οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί.

· Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες όχι όμως εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια.

· Τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών.

· Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια

· Αλλα αγαθά και υπηρεσίες (εξαιρούνται οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).

- See more at: http://anatolikiattikinews.blogspot.gr/2015/01/2100.html

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...