Προεδρικές εκλογές: Τα "ναι", τα "παρών" και οι εκπλήξεις! - Δείτε αναλυτικά πως ψήφισε ο κάθε βουλευτής Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Προεδρικές εκλογές: Τα "ναι", τα "παρών" και οι εκπλήξεις! - Δείτε αναλυτικά πως ψήφισε ο κάθε βουλευτής

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 | 8:37 μ.μ.

Στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα έλαβε 160 θετικές ψήφους, ενώ 135 βουλευτές τάχθηκαν κατά της υποψηφιότητας. Πέντε από τους βουλευτές του κοινοβουλίου δεν βρέθηκαν στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα αφού δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι.

Η αποτυχία αυτή στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθούν 200 βουλευτές. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό των 160 θετικών ψήφων θεωρείται "φτωχό" και πολύ κάτω από τις προσδοκίες του Μέγαρου Μαξίμου.

Ο Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε τελικά 160 θετικές ψήφους, 135 αρνητικές, ενώ υπήρχαν και πέντε απουσίες.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η... "κωλοτούμπα" του Π. Μελά, ο οποίος τελικά ψήφισε "παρών", σε αντίθεση με όσα έλεγε τις προηγούμενες ημέρες.

Δείτε αναλυτικά πως ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι θα αποτελέσουν το βαρόμετρο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις επόμενες δύο ψηφοφορίες.

Εδώ να σημειώσουμε πως η ένδειξη "Σταύρος Δήμας" συνεπάγεται θετική ψήφο, ενώ το "παρών" σημαίνει όχι. Ακόμη, πένετε βουλευτές δεν παραβρέθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο και σε αυτούς υπάρχει η ένδειξη "απών".


Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πως ψήφισε ο κάθε βουλευτής

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...