Η προσπάθεια μας για καλυτέρευση των όρων διαβίωσης στην πόλη μας θα συνεχιστεί πιο εντατικά και με περισσότερη σοφία (Γράφει ο Μερεντίτης Μάρκος Τοπικός σύμβουλος Δ.Ε ΓΕΡΑΚΑ) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Η προσπάθεια μας για καλυτέρευση των όρων διαβίωσης στην πόλη μας θα συνεχιστεί πιο εντατικά και με περισσότερη σοφία (Γράφει ο Μερεντίτης Μάρκος Τοπικός σύμβουλος Δ.Ε ΓΕΡΑΚΑ)

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 | 4:27 μ.μ.



Συνεδρίασε την Πέμπτη το απόγευμα το Τοπικό Συμβούλιο Γέρακα με θέμα την λήψη απόφασης επί του σχεδίου τεχνικού προγράμματος για το έτος 2015 .

Το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Αθ. Ζούτσου ο οποίος τοποθετήθηκε πάνω στο σχέδιο του προγράμματος και απάντησε στις ερωτήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Υπήρξε τοποθέτησή μου (σε συμφωνία με την κ.Κώτση) πάνω στα στοιχεία του τεχνικού προγράμματος και σε ότι αυτό προβλέπει:

1.Το πρόγραμμα εξ οικονομώ για το κολυμβητήριο και την μικρή μείωση του ποσού επιδότησης σε σχέση με τον προυπολογισμο του ΥΠΕΚΑ και περιλαμβάνουν τις μελέτες που προβλέπονται.

2.Για την πρόοδο κατασκευής της αποχέτευσης, την προσελευση των δημοτων,των αριθμό συνδέσεων και την πορεία του έργου.

3.Τι αφορά το ποσό της ανακατασκευής της πλατείας Μακεδονίας και αν βασίζεται στις μελέτες που έχουν πληρωθεί και την αντιστοιχη περσυνη παρουσίαση-διαβούλευση.

4.Αντίστοιχα η μελέτη κατασκευής πάρκου στο Ο.Τ.706,στην οδό Τρικάλων, αν βασίζεται στην μελέτη που έχει παρουσιαστεί.

5.Στο κομμάτι της οδοποίας , για το θέμα της διάνοιξης της οδού Κεφαλληνίας έως την Αττική οδό.

6.Για το κόστος του τοιχείου στο νεκροταφείο αν περιλαμβάνει όλη την έκταση τον 6 στρεμάτων.

7.Για τον φωτισμό του γηπέδου του Γέρακα.

Τόνισα οτι η περιοχή αποκτά ιδιαιτερότητες με την κατασκευή των νέων σχολείων σε διπλανό δρόμο και πως θα πρέπει να βρούμε λύσεις για την συνύπαρξη ολων των λειτουργιών.

8.Για την συντηρηση και ανακατασκευή των πλατειών αν υπάρχει η δυνατοτητα να έχουμε ανάλυση ποιες πλατείες προβλέπονται από το πρόγραμμα.

9.Έργα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων , τι περιλαμβάνει το κόστος και αν περιλαμβανονται οι αδειοδοτησεις.

Στις παραπάνω ερωτήσεις-τοποθετήσεις κ.Ζούτσος έδωσε κατά μεγάλο βαθμό απαντήσεις που θα αξιολογηθούν στο άμεσο μέλλον.

# Κυριότερα σημεία είναι ότι η αποχέτευση είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη με λύση την Ψυτάλεια και προχωράνε κανονικά τα έργα και οι συνδέσεις.

# Η ανακατασκευή της πλατείας Μακεδονίας θα στηριχτεί στην μελέτη που παρουσιάστηκε για διαβούλευση το έτος 2013 , όπως αντίστοιχα και για το πάρκο στην οδό Τρικάλων.

# Η όδός Κεφαληνίας μπορεί να δεχτεί παρέμβαση μόνο μετά την επέκταση του σχεδίου πόλεως.

# Στο κοιμητήριο θα κατασκευαστεί τοιχίο σε όλη την περίμετρο του.

# Για το γήπεδο του Γέρακα υπήρξε αναφορά για το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου για την μελέτη υποδομών σε ευνοικότερες οικονομικές συγκυρίες.

# Για την συντήρηση και ανακατασκευη των πλατειων δεν καθορίστηκε στην απάντηση ποιές αφορούν.

# Στις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν περιλαμβάνεται το κόστος αδειοδοτήσεων αλλά καθαρά η συντήρηση τους (300.000ευρώ).

Γενικές προτάσεις

1.Αξιοποιήση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο κ.Ζούτσος επισήμανε οτι έχει κάνει προσπάθειες στο παρελθόν, όμως υπάρχει ασυμφωνία με την αρχαιολογική υπηρεσία. Ανέφερε οτι θα ξανακοιτάξει το ζήτημα και αναγράφηκε ξεχωριστή υποσημείωση στο τεχνικό πρόγραμμα για τον Αγ.Ιώάννη Θεολόγο.

2.Επέκταση της μελέτης της πλατείας Μακεδονίας στον χώρο του παλαιού σταθμαρχείου και του γηπέδου μπάσκετ.

Ο κ.Ζούτσος ανέφερε οτι δεν μπορεί να επέμβει στο παλαιό σταθμαρχείο.

3.Ανάπλαση της Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της Εργάνης.

Ο κ.Ζούτσος απάντησε οτι προβλέπεται στο προγραμμα η προέκταση της ενοποιήσης των χώρων , από την υφιστάμενη κατασκευή , στην Εθνικής Αντιστάσεως έως το ρέμα της Παναγίτσας.

Στο σημείο αυτό ανέφερα στον κ.Δήμαρχο οτι θα πρέπει τουλάχιστον να κατασκευαστούν στις κεντρικές οδούς πεζοδρόμια για ΑΜΕΑ.

Επιφυλάχτηκε μόνο για γωνιακά κράσπεδα-ράμπες.

4.Ενιαία στέγαση των συλλόγων της περιοχής σε ένα κτίριο.

Η απάντηση του κ.Ζούτσου ανέφερε πως αυτό θα πραγματοποιηθεί στο εγκαταλελημένο κτίριο που νομιμοποιήθηκε με τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις επί της πλατείας στις οδούς Ησιόδου και Οδυσσέως.

Ένας μικρός κύκλος 4 συνεδριάσεων κλείνει για φέτος.

Η προσπάθεια μας για καλυτέρευση των όρων διαβίωσης στην πόλη μας θα συνεχιστεί πιο εντατικά και με περισσότερη σοφία .

Με εκτίμηση.

Μερεντίτης Μάρκος

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...