Μην τον περιφρονάς! Γράψε βρε ρουφιάνα ιστορία δυο λόγια και γι' αυτόν τον 15χρονο ήρωα! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μην τον περιφρονάς! Γράψε βρε ρουφιάνα ιστορία δυο λόγια και γι' αυτόν τον 15χρονο ήρωα!

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 | 9:15 μ.μ.

Στις 8 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 2 χρόνια όταν ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε από την είδηση της φωτιάς που ξέσπασε -εξαιτίας ξυλόσομπας- σε διώροφη κατοικία στην Μεσορόπη Παγγαίου, η οποία και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Την παγωμάρα αυτή, όμως, διαδέχτηκε πολύ σύντομα η συγκίνηση και η θλίψη, όταν έγινε γνωστό ότι ένα από τα 10 παιδιά της οικογένειας που διέμενε στην κατεστραμμένη οικία, ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμιρίκας, είχε χάσει την ζωή του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τα 2 μικρότερα αδέλφια του (τα οποία και εκείνα βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες).

Η θυσία του 15χρονου Τηλέμαχου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, και είχε σαν συνέπεια να τιμηθεί μετά θάνατον από την Ακαδημία Αθηνών, ένα χρόνο αργότερα.

Στην διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Φραντζεσκάκη ζήτησε, με παρέμβασή της, να καθιερωθεί η 8η Δεκεμβρίου ως ημέρα μνήμης για τον Τηλέμαχο, με ανάλογες εκδηλώσεις και αντίστοιχες δράσεις να λαμβάνουν χώρα και στα σχολεία (πρόταση που είχε καταθέσει νωρίτερα, μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, και το μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ Μανώλης Φραντζεσκάκης).

Ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Γραμμένος και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος δεσμεύτηκαν ότι το θέμα θα συζητηθεί, λόγω έλλειψης χρόνου, σε επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου (στην ημερήσια διάταξη), και αποδέχτηκαν την πρόταση της κ. Φραντζεσκάκη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του άτυχου Τηλέμαχου.

http://gianniotis.blogspot.gr/2014/12/15.html

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...