Μαθητές Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα: Καταγγέλλουμε την πολιτική της καταστολής με την οποία αντιμετωπίζονται οι μαθητές Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μαθητές Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα: Καταγγέλλουμε την πολιτική της καταστολής με την οποία αντιμετωπίζονται οι μαθητές

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 | 8:41 μ.μ.

mathites11415254596

Αυτό το κείμενο γράφτηκε από τους μαθητές και απευθύνεται στους συμμαθητές μας, γονείς μας, καθηγητές μας, στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στο κάθε μέλος αυτής της κοινωνίας που πιστεύει ότι θίγεται από την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.
Κεντρικός άξονας αυτού του κειμένου είναι η παιδεία. Μια παιδεία που τείνει να γίνει προϊόν για λίγους, αγαθό που υποτιμά την αξία της γνώσης και δίνει την πρωτοκαθεδρία στην ευκαιριακή μόρφωση. Ειδικότερα, με την εισαγωγή του «Νέου Λυκείου», οι συνέπειες αυτές γίνονται ακόμη πιο αισθητές. Σε μια κοινωνία υπό κρίση, όπου το κράτος Πρόνοιας αποτελεί παρελθόν, οι όροι προαγωγής στο Πανεπιστήμιο γίνονται ακόμα πιο σκληροί, ενώ η ενίσχυση της παραπαιδείας κρίνεται απαραίτητη για να μπορέσει ο μαθητής να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο πολλοί μαθητές αναγκάζονται να καταφύγουν στην τεχνική εκπαίδευση, η οποία παρακμάζει συστηματικά. Ωστόσο, το Νέο Λύκειο καθ’ αυτό δεν αποτελεί το πρόβλημα αλλά το αποκορύφωμα της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται. Οι καθηγητές μας αξιολογούνται με αμφισβητούμενα κριτήρια, το πανεπιστήμιο αποκτά έναν ιδιαίτερα εμφανή ταξικό χαρακτήρα, ενώ η δευτεροβάθμια εκπαίδευση μας διακρίνει σε «μαθητές του τελευταίου θρανίου», έρμαια στον κάθε εργοδότη που ζητά φθηνά εργατικά χέρια και σε μαθητές-ρομπότ, τους μελλοντικούς, άβουλους, ακραία εξειδικευμένους εργαζομένους.
Η απάντησή μας σε όλα αυτά που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς είναι ο αγώνας. Ένας αγώνας απέναντι σε αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον μας, γιατί ο αγώνας είναι το μόνο μέσο που μας έχει απομείνει για να διεκδικήσουμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν. Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματά μας που ορίζουν το κοινό μέτωπο όλων των μαθητών της Ελλάδας είναι τα εξής:

Κατάργηση του «Νέου Λυκείου», το οποίο καθιστά το σχολείο ανεπαρκές και την παραπαιδεία απαραίτητη.

Κανένας μαθητής να μην πάρει απουσίες για το διάστημα που το σχολείο ήταν υπό κατάληψη.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της καταστολής με την οποία αντιμετωπίζονται οι μαθητές.

Καταγγέλλουμε την απαξίωση της καλλιτεχνικής παιδείας.

Καλούμε γονείς και καθηγητές να ταχθούν υπέρ μας και να αγωνιστούν στο πλευρό μας.

Κλείνοντας, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε δεν περιορίζεται στην κατάργηση του «Νέου Λυκείου». Διεκδικούμε μια παιδεία ουσιώδη, προσβάσιμη σε όλους και παραγωγική. Μια παιδεία που δεν θα υπάγεται σε κανένα σύστημα που αφήνει έστω και έναν μαθητή έξω από αυτό.


Το δεκαπενταμελές συμβούλιο των μαθητών
του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...