Παρέμβαση Παλλήνης: Μνημονιακή επιταγή οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παρέμβαση Παλλήνης: Μνημονιακή επιταγή οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 | 9:16 μ.μ.

Dimotika_Teli

Σε μνημονιακές ράγες επέλεξε για άλλη μια φορά να κινηθεί η δημοτική αρχή Παλλήνης αφουγκραζόμενη, όχι τις ανάγκες των πολιτών, αλλά τις δημοσιονομικές επιταγές της συγκυβέρνησης. Αποδέχτηκε αδιαμαρτύρητα τη «μέγγενη» του Οικονομικού Παρατηρητηρίου του κ. Φούχτελ και εφάρμοσε αμελλητί τις οδηγίες επιβάλλοντας αύξηση έως και 15% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Με λογιστική προσέγγιση ενός πειθήνιου γραφειοκράτη ο δήμαρχος προσέτρεξε στην επιπλέον φορολόγηση των πολιτών της Παλλήνης για να καταγράψει πλεονάσματα και για να καλύψει τις υπέρογκες μειώσεις των πόρων που το κράτος δεν αποδίδει, ως οφείλει, στους δήμους. Επέλεξε ουσιαστικά ρόλο συνεργάτη και συμμέτοχου στο κυβερνητικό πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας για τα έτη 2015 – 2018 που στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση.

Αντί να αντισταθεί και να ταχθεί στο πλευρό των πολιτών μετατρέπεται σε χειραγωγούμενο εξάρτημα της κεντρικής εξουσίας και σε ιμάντα εκτέλεσης της πολιτικής της, η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση και κατ’ επέκταση την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Αρνήθηκε, όχι μόνο τη μείωση, αλλά ακόμη και το πάγωμα των τελών, έστω, για συμβολικούς λόγους. Και μετά θα συνεχίσει να υπερηφανεύεται και να διατυμπανίζει την «φιλανθρωπική» πολιτική που ασκεί.

Την ευλαβική προσήλωση της δημοτικής αρχής στην υλοποίηση της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής στηλίτευσε ο επικεφαλής της «Παρέμβασης για έναν άλλο Δήμο» Απόστολος Βολιώτης. Κατά την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο επεσήμανε, ότι σκοπίμως «λείπει από το κάδρο της συζήτησης» ο υπαίτιος της εξαθλίωσης της κοινωνίας, δηλαδή η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, η οποία επεκτείνει τα πλοκάμια της στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η δημοτική αρχή, τόνισε ο Απόστολος  Βολιώτης, οφείλει να αντισταθεί και με πολιτικούς όρους να αντιμετωπίσει τη νέα φορολογική επιδρομή που επιβάλλεται με υπόδειξη του Οικονομικού Παρατηρητηρίου. Ο δήμος πρέπει να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον πολίτη. Τα δημοτικά τέλη πρέπει να μειωθούν. Άλλωστε η αύξησή τους δεν αιτιολογείται, καθώς υπάρχει μείωση τόσο του όγκου των απορριμμάτων, όσο και του κόστους αποκομιδής, ελέω κρίσης, απολύσεων και συρρίκνωσης των εισοδημάτων των δημοτικών υπαλλήλων. Τέλος, κάλεσε το δήμαρχο να προχωρήσει σε εμβαδομέτρηση βιομηχανικών και άλλων μεγάλων εγκαταστάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει απόκλιση τετραγωνικών μέτρων και απώλεια δημοτικών εσόδων.

Οι πρωτοχρονιάτικες αυξήσεις στα τέλη, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από τη δημοτική αρχή «προσαρμογή με επενδυτικό χαρακτήρα που θα αναβαθμίσει την ποιότητα της καθαριότητας», ορίζουν χρέωση 1,25 € ανά τ.μ. (από 1,15 €) για κατοικίες έως 100 τ.μ. και 1,33 € ανά τ.μ. για κατοικίες πλέον των 100 τ.μ. Οι συνολικές δαπάνες για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό υπολογίστηκαν σε 7.100.000 €, εκ των οποίων 770.000 € χαρακτηρίστηκαν επενδυτικές και εμπεριέχουν την κατασκευή μικρής κλίμακας σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων με προβλεπόμενο κόστος 325.000 €.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...