Συγκλονιστικό Πείραμα: Κανείς δεν ενδιαφέρεται όταν κακοποιεί την κοπέλα του (Δείτε το βίντεο) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Συγκλονιστικό Πείραμα: Κανείς δεν ενδιαφέρεται όταν κακοποιεί την κοπέλα του (Δείτε το βίντεο)

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 | 11:11 μ.μ.

 

Μία κολλεκτίβα από τη Σουηδία, η STHLM Panda, έκανε ένα πείραμα για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Τοποθέτησαν μία κάμερα επί δύο ημέρες σε ένα ασανσέρ για να δουν πως αντιδρούν οι άνθρωποι όταν βλέπουν έναν άντρα να κακομεταχειρίζεται την κοπέλα του.

Στο βίντεο βλέπουμε τον άντρα να ταρακουνά τη γυναίκα, να γίνεται βίαιος και παράλληλα να ασκεί λεκτική βία.

"Θα σε σκοτώσω" της λέει "δεν αξίζεις τίποτα. Πρόσεχε καλά" "Ποιός θα σε βοηθήσει; Ποιός θα βοηθήσει ένα αξιολύπητο πλάσμα σαν εσένα;"

Από τα 53 άτομα που κατέγραψε η κάμερα, μόνο μία γυναίκα αντέδρασε...

Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν είναι πάντα ο άντρας που γίνεται βίαιος. Υπάρχουν, πολύ πιο σπάνια βέβαια, και περιστατικά κακοποίησης αντρών από γυναίκες.

Στην Ελλάδα του σήμερα, που η κρίση έχει κάνει τους Έλληνες πιο βίαιους, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα άτομα που δείχνουν μεταμέλεια θα πρέπει να απευθυνθούν σε ψυχολόγο.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

 

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...