Μπάκας: Προτείνω 5% μείωση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού - Ζούτσος: Ψηφίζουμε αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μπάκας: Προτείνω 5% μείωση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού - Ζούτσος: Ψηφίζουμε αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 | 9:50 μ.μ.

Magical Snap - 2014.11.18 00.28 - 002_thumb[1]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κώστας Μπάκας , επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική συμμαχία “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”, στο χθεσινό συμβούλιο της Τρίτης 25 Νοεμβρίου, που ψήφιζε τα δημοτικά τέλη για το 2015 τόνισε: << ...από τα στοιχεία που μας έχετε δώσει, εξάγεται το συμπέρασμα ότι έχουμε μείωση προσωπικού , άρα μείωση δαπανών αμοιβών, μείωση στην παραγωγή στερεών αποβλήτων ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, μείωση των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, ταυτόχρονα όλοι γνωρίζουμε οτι έχουμε μείωση των μισθών και συντάξεων και εσείς προτείνετε αύξηση των τελών. Το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος, είναι ότι η προτασή σας είναι άστοχη και εκτός του πνεύματος της εποχής.>>.

Ο Κώστας Μπάκας στη συνέχεια εξήγησε και συνέκρινε τους κωδικούς των δαπανών των τελών που παρουσίασε ο Δήμαρχος, σε σχέση με τις δαπάνες του 2014 και του 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δαπάνες των καυσίμων και λιπαντικών του 2013 προβλέπονταν έξοδα 125.000 ευρώ ενώ για το 2015 η δημοτική αρχή προβλέπει έξοδα καυσίμων και λιπαντικών 300.000 ευρώ και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η τιμή μονάδας των καυσίμων έχει μειωθεί. Και το χειρότερο, προβλέπεται επιπλέον δαπάνη 73.000 ευρώ για συστήματα μείωσης κατανάλωσης καυσίμων επί των οχημάτων. Δηλαδή θα αγοράσουμε συστήματα για να μειωθεί η κατανάλωση των οχημάτων και παρ΄όλα αυτά προβλέπεται σχεδόν τριπλάσια κατανάλωση καυσίμων!

Ταυτόχρονα, ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει σε επενδύσεις αγοράζοντας νέα μηχανήματα και υπολογίζοντας όλες τις δαπάνες για την αγορά τους μέσα στο 2015, ενώ αντίστοιχα στο παρελθόν ο Δήμος για νέες αγορές μηχανημάτων έβαζε στον προϋπολογισμό μέρος της συνολικής αξίας. Έτσι, φαίνεται ότι αυξάνονται οι δαπάνες ενώ θα μπορούσαν να μειώνονται.

Ο Κώστας Μπάκας, αφού παρουσίασε τα σημεία που πιστεύει ότι δε δικαιολογούνται, εκτίμησε ότι οι πραγματικές δαπάνες δικαιολογούν μείωση 5% στα δημοτικά τέλη σε σχέση με αυτά του 2014, κάτι που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελικά, η δημοτική αρχή ψήφισε κατά πλειοψηφία, την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...