Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα-χειρουργού Γ. Γκόνη " ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ" στην Παλλήνη Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα-χειρουργού Γ. Γκόνη " ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ" στην Παλλήνη

Written By Pallini Press on Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 | 3:46 μ.μ.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα-χειρουργού Γ. Γκόνη

" ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ"

στο Βιβλιοπωλείο Παιδεία & Γνώση

Αθηνάς Παλλάδος 17 & Βυζαντίου - Παλλήνη


Καλωσορίζουμε για μια ακόμη χρονία μοναδικούς συγγραφείς, που θα έρθουν κοντά μας για να μας μιλήσουν για το έργο τους.

Το ταξίδι για φέτος θα ξεκινήσει με την συνάντηση μας με τον συγγραφέα-χειρουργό

κ. Γεώργιο Φ. Γκόνη.

Έρχεται κοντά μας για να μας μιλήσει για το νέο του βιβλίο "Αινίγματα Λογικών Προσεγγίσεων".

Πρόκειται για ένα καθαρά φιλοσοφικό πόνημα που σκοπό έχει να μας προκαλέσει σε βαθύτερα εσωτερικά ερωτήματα.

"Ζούμε σε εποχή βαθύτατης και ίσως ανεξέλεγκτης κρίσης. Η επιχειρούμενη λογιστική θεώρηση της "οικονομίας" αποκαλύπτει ότι τα συμπτώματα και τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου εκλαμβάνονται ως νόσοι, ενώ η βαθύτερη γενεσιουργός αιτία βρίσκεται κυρίως στην υστέρηση πνευματικότητας και στην έλλειψη νοηματοδότησης του βίου. Νόημα όμως δεν μπορεί να δοθεί αν δεν αναζητηθεί το "γιατί" της ύπαρξης και δεν προσδιορισθούν αξίες και προτεραιότητες. Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου εγείρονται ερωτήματα και αναζητούνται απαντήσεις για το Θεό, τη φύση, τον άνθρωπο, τη ζωή και το θάνατο. Βάση εκκίνησης η τεκμηριωμένη γνώση και εργαλείο κατανόησης ο ορθός λόγος. Η επίγνωση ότι η λογική δεν είναι άσφαλτος οδηγός δεν αναιρεί την πεποίθηση ότι η λογικότητα είναι αρκετά επαρκής για την κατανόηση των ανθρωπίνων. Αποφεύγεται το μειονέκτημα της λεπτομερειακής μονομέρειας προς την οποία ρέπουν οι "ειδικοί" και επιχειρείται, μέσα από την απλοποίηση, ολιστική θεώρηση των αλληλένδετων που συνθέτουν τον κόσμο. Στόχος, η πρόκληση ερωτημάτων και όχι η αποκρυστάλλωση συμπερασμάτων. Ζητούμενο, ο περαιτέρω εξανθρωπισμός του ανθρώπου σε αρμονία με τη λοιπή έμβια και μη έμβια φύση".

Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στις 19.00, Αθηνάς Παλλάδος 17 & Βυζαντίου στην Παλλήνη για ένα μοναδικό βιβλιογραφικό ταξίδι!

Την συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος και θα συμμετέχει ο κ. Κωνσταντίνος Καλαχάνης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών.

Μην λείψει κανείς!

Κλικ πάνω στις φωτό για μεγέθυνση

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...