Η μαθήτρια από το 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ που αποστόμωσε Πρετεντέρη - Άδωνι! - ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!! (ΒΙΝΤΕΟ) - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ «Ιωάννα, γιατί είπες ότι έχουμε χούντα; Έχεις ζήσει τέτοια για να ξέρεις πώς είναι;» Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Η μαθήτρια από το 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ που αποστόμωσε Πρετεντέρη - Άδωνι! - ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!! (ΒΙΝΤΕΟ) - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ «Ιωάννα, γιατί είπες ότι έχουμε χούντα; Έχεις ζήσει τέτοια για να ξέρεις πώς είναι;»

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 | 1:01 μ.μ.

Κανένας δεν θα περίμενε πως ένα κορίτσι, μόλις 16 ετών, θα κατάφερνε να τα βάλει με έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο και δύο έμπειρους πολιτικούς. Κάντε "κλικ" και θαυμάστε την...

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός και την άποψη που έχει για τα δρώμενα στη χώρα, θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς σε αυτή τη νεαρή μαθήτρια την ικανότητα να υπερασπίζεται τα πιστεύω και τα θέλω της στο τηλεοπτικό γυαλί απέναντι στον Γιάννη Πρετεντέρη, τον Άδωνι και τον Υφυπουργό Παιδείας.

Δείτε το βίντεο που κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο…

Είναι μέλος του συντονιστικού των καταλήψεων, ένα κορίτσι που, σε διάλειμμα της εκπομπής, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε «διάδοχο του Τσίπρα» (κι επέμεινε να την αποκαλεί έτσι και στον αέρα). Της λέω ότι εμένα μου μοιάζει περισσότερο με την ελληνίδα διάδοχο της Camila Vallejo, μπορεί και να υπερβάλλω. Σημασία έχει τι λέει εκείνη: «Επειδή κάποιοι θέλουν να καλύψουν τις πολιτικές σκοπιμότητές τους, δεν έχουν το δικαίωμα να μας παραλληλίζουν με κομματικούς παράγοντες. Με πρόσβαλλε πάρα πολύ που με αποκάλεσε έτσι».

Ακούγεται οργισμένη, τα μάτια της μιλάνε πιο γρήγορα απο το στόμα της. «Είμαι πολύ οργισμένη όντως, είμαστε πολύ οργισμένοι, όχι με την έννοια που θέλουν να μας προβάλλουν ως “θρασίμια” και “μπαχαλάκηδες”, έχουμε την οργή του μαθητή που αγαπάει τη χώρα του και θέλει να μείνει εδώ να αγωνιστεί, έχουμε την οργή που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα». Μου εξηγεί πως μαζί με τον συμμαθητή της χρησιμοποίησαν το βήμα της υψηλής σε ακροαματικότητα εκπομπής για να απευθύνουν ουσιαστικά ένα κάλεσμα. «Υπήρχαν πολλά πράγματα που είχα προβάρει μπροστά στον καθρέφτη, αλλά δεν μπορούσα να τα πώ. Πράγματα που ίσως και οι συμμαθητές μου ήθελαν να πουν (και οι γονείς τους ακόμα), πράγματα που εκφράζουν ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα που εδώ και ενάμιση χρόνο, με αποκορύφωμα τον τελευταίο μήνα, αγωνίζεται. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε την οργή μας με διαφορετικό τρόπο, δε μας δίνεται βήμα, τώρα που κάναμε καταλήψεις γύρισαν όλοι και είδαν οτι υπάρχουμε. Ξέρουμε βέβαια πως σε μια βδομάδα θα μας έχουν ξεχάσει. Είμαστε ένα θέμα που παίζει στην τηλεοπτική επικαιρότητα και γι’ αυτό ακριβώς είναι εφήμερο. Εμείς δε θέλουμε να αυτοπροβληθούμε, ο κύριος Πρετεντέρης νομίζει πως θέλουμε προσοχή, δεν θέλουμε να μας ακούσουν πρωτίστως τα ΜΜΕ. το υπουργείο και οι φορείς. Κυρίως θέλουμε να μας ακούσουν οι συμμαθητές μας»

Μήπως όμως είναι εξ’ ορισμού εφήμερος και ο χαράκτηρας της κινητοποίησης, εφ’ όσον προκύπτει από ένα ανάλογο μέσο όπως το facebook; «Το κύμα τον καταλήψεων δημιουργήθηκε απο μια σελίδα στο facebook που λέγονταν “Πανελλήνια Κατάληψη”. Καλώς ή κακώς το facebook στη γενιά μας είναι ο νούμερο 1 τρόπος επικοινωνίας. Θα ήμασταν πολύ αναχρονιστικοί αν δεν χρησιμοποιούσαμε όλα αυτά τα δώρα της τεχνολογίας. Προφανώς κι επικοινωνούμε μέσω των social media, απλά δε μας αρέσει η εικόνα που έχει δοθεί για εμάς πως είμαστε μόνο “η γενιά του facebook”, πως υπάρχουμε μονο μέσω chat και post ή ότι είμαστε “Τσε Γκεβάρα του καναπέ”, όπως μας αποκαλούν συχνά. Γίνεται μια πρώτη ζύμωση απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά απο όλη την Ελλάδα αλλά δεν στεκόμαστε μόνο εκεί. Δε μείναμε στο ίντερνετ, κατέβηκαν τόσα παιδιά στους δρόμους, έκλεισαν περισσότερα απο 600 σχολεία. Κάποια σχολεία βέβαια συνεχίζουν αγωνιστικά», μου λέει και γελάει με νόημα κοιτάζοντας τη μαμά της που παράμένει επιφυλακτική στην ξαφνική δημοσιότητα της κόρης της.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ιωάννα, γιατί είπες ότι έχουμε χούντα; Έχεις ζήσει τέτοια για να ξέρεις πώς είναι;»

 

15 σχόλια :

Γιώργος Λαιος είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το άρθρο σας. "Η μαθήτρια από το 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ που αποστόμωσε Πρετεντέρη - Άδωνι! ". ¨Ακουσα προσεκτικά και δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο. Αν είναι προσωπική σας εκτίμηση την σέβομαι, αλλά ακούστε και την άλλη άποψη παρακαλώ :
1. Οι Μαθήτριες/Μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις δεν χρησιμοποιούν ΚΑΜΙΑ Δημοκρατική Διαδικασία (Σχολικό Συμβούλιο, Γενική Συνέλευση κλπ), αλλά με την ΒΙΑ κλείνουν Δημόσιο χώρο.
2. Οι Γενικές Συνελεύσεις (ο Θεός να τις πει), που γίνονται σε ώρες κατάληψης είναι ΠΛΑΣΤΕΣ, όπου ακόμα και με την ΒΙΑ οι Μαθητές ψηφίζουν υπέρ της Κατάληψης. (ρωτήστε αν δεν γνωρίζετε Καθηγητές, Παιδιά & Γονείς)
3. Δεν αφήνουν Μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα να το κάνουν, κάτι που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ που ευαγγελίζονται και διατρανώνουν το λέει!
4. Ο κύριος Διευθυντής (που λέει η Μαθήτρια) γνωστός για τις Δημοκρατικές του ιδέες στην περιοχή (και ιδιαίτερα συμπαθείς), διασφαλίζει την μη χρήση Βίας , αλλά δεν διασφαλίζει (χρόνια τώρα) την ομαλή λειτουργία του Σχολείου του, όταν γνωρίζει ότι θα κλείσει το Σχολείο του (από 20 Μαθητές) και δεν έχει τα κότσια ΠΟΤΕ, να το κρατήσει ανοιχτό για τους Υπόλοιπους 250 !!!, αλλά σέρνεται σε συνομιλίες με τους καταληψίες.
5. Η κατάληψη είναι "Παράνομη ενέργεια" ή "ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ" , όπως λένε κάποιοι, μην δημιουργείτε εντυπώσεις.
6. Δικαίωμα έχουν ΟΛΟΙ να εκφράζουν τις Ιδέες τους , αλλά πάντα πρέπει να σέβονται τον άλλον και να μην τον καταπατάνε.!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το προβλημα σου ειναι ο διευθυντης του σχολειου απ οτι καταλαβα..... Οταν μιλας για τον συγκεκριμενο ανθρωπο καλο θα ηταν να ρωτησεις τους μαθητες του σχολείου κυριε ανωνυμε....
Οσο για την μαθητρια του σχολειου συμφωνω με τον τιτλο του άρθρου...η μικρη εχει αυτα που λειπουν απο σενα... ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.....

Κώστας Π. είπε...

Δεν μου λες ρε ανωνυμε (13 Νοεμβρίου 2014 - 3:32 μ.μ.) μήπως εισαι και εσυ διευθυντης σχολείου και ζηλεύεις;

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβες ότι το πρόβλημα είναι ο Διευθυντής κάνεις λάθος. Ρώτησε τους 290 Γονείς και Κηδεμόνες να σου πούνε την γνώμη τους για τις καταλήψεις και τον τρόπο διεκδίκησης των προβλημάτων.
Αναφέρετο δικαίωμα του κάθε Μαθητή να διεκδικήσει με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο την βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας. Όχι εις βάρος των άλλων όμως. Ξέρω πάρα πολύ να διαβάζω και να αξιολογώ δεν βλέπω (το ξαναλέω) να αποστομώνει κανένα. Ίσως δεν έγινα κατανοητός, μάλλον δεν έχω την δυνατότητα να απαντήσω σε ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΡΘΡΟ? με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ? αν δεν μπορώ παρακαλώ Δημοκρατικά διαγράψτε την γνώμη μου. Δεν θα είναι 1η φορά που αντίθετες γνώμες κατακρίνονται. Μάλλον δεν υπάρχει δυνατότητα να λυθούν τα προβλήματα του Σχολείου με άλλον τρόπο.

Παλλήνη Press είπε...

ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗ PRESS ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΪΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ.

JIM είπε...

Οταν έρθει στην Εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ,που θα έρθει, τα παιδάκια αυτά,ποιός ξέρει απο ποιούς καθοδηγούντα σήμερα,θα μείνουν ....'άνεργα' .Κατακαϋμένη Ζάκυνθος........

Ανώνυμος είπε...

Σε μια κοινωνία που παραπαίει επιβάλλεται οι νέοι άνθρωποι να βγουν μπροστά
Το άκουσες φασιστάκο?

Ανώνυμος είπε...

Δικαιωμα του κάθε Μαθητή να κάνει μάθημα και κάθε καθηγητή να διδάσκει. Αν αυτο είναι φασισμός ;;
έχετε χάσει. Την μπάλα και θα τα βρείτε μπροστά σας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ "ΜΗ ΣΥΝΟΜΗ" . ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ,

JIM είπε...

Στον "ανώνυμος" 14.11.2014: Εάν το " φασιστάκο" σου απευθύνεται σ'εμένα είσαι πολύ μικρός για να μου απευθύνεις το λόγο για τέτοια θέματα, εσύ "προοδευτικέ δημοκράτη" που μας ζαλίζεις τα ..αυτιά καθημερινά με τις "ανωνυμίες" σου και την ασχετοσύνη σου σε όλα τα θέματα, άσε να πέσει και κατι κάτω, μαζέψου γίνεσαι περίγελως.......

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου επώνυμε JIM.

JIM είπε...

στον "ανώνυμο" 16.11.14: καλά για το JIM ,αλλά για την "ταμπακέρα" ,τίποτα ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΕΠΩΝΥΜΕ JIM η ταμπακιέρα είναι οτι βρέθηκε μία αγνή γνήσια φωνή να τα βάλει με κάποιους για θέματα τα οποία απασχολούν παιδιά και γονείς και κάποιοι σαν κι εσένα προσπαθούν να την απαξιώσουν. Εαν κι εμείς κάποτε αντιδρούσαμε με αυτό τον τρόπο σημερα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Εσύ μάθε στο παιδί σου να γυρνάει στις καφετέριες και να κάνει επανάσταση όταν του κόβουν το internet και το κινητό και άσε κάποια άλλα παιδιά να τρέχουν και για το δικό σου.

JIM είπε...

στον "ανώνυμος" 16.11.14.: και μακρυά νυχτωμένος είσαι και εθελοτυφλείς, εκτός και δεν μπορείς να δεις......................

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...