Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων - Tα κριτήρια - Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων - Tα κριτήρια

Written By Pallini Press on Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 | 12:05 μ.μ.


Ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς είναι έτοιμη η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Η εγκύκλιος φτάνει σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία και αμέσως ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών έως και σε 100 δόσεις (ανάλογη είναι η διαδικασία και για την Εφορία).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν:

α) οφειλές στους ΦΚΑ, πλην ΝΑΤ, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες την 1/10/2014

β) χρέη μέχρι την 1/10/2014 που τελούν σε αναστολή διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη.

Δεδομένης της διαφοροποίησης των ημερομηνιών καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο, στις διατάξεις του Ν.4305/14 υπάγονται οι οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, που αφορούν ενδεικτικά:

- για το ΙΚΑ_ΕΤΑΜ: χρέη έως και μισθολογικής περιόδου Αυγούστου 2014
- για τον ΟΑΕΕ: οφειλές έως και περιόδου Ιουλίου - Αυγούστου 2014.

Για την ένταξη στην παρούσα ρύθμιση απαιτείται μόνο η υποβολή αίτησης υπαγωγής. Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως την 21η του μήνα υποβολής της αίτησης υπαγωγής.

Για την ένταξη στη ρύθμιση αρκεί μία αίτηση, η οποία πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα από τον Οκτώβριο και μετά.

Σημειώνεται πως στα Ταμεία υπάρχουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά στην ημερομηνία καταβολής των εισφορών. Με βάση την εγκύκλιο στο ΙΚΑ ρυθμίζονται οφειλές έως και της μισθολογικής περιόδου του Αυγούστου και στον ΟΑΕΕ οφειλές έως και περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου (καθώς η καταβολή των εισφορών είναι διμηνιαία για τους ελεύθερους επαγγελματίες).

Με τη νέα ρύθμιση προβλέπονται τα εξής:

-Οι οφειλές κάτω των 15.000 ευρώ ρυθμίζονται ακόμα και σε 100 δόσεις. Το ποσοστό της έκπτωσης επί των νόμιμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπόν επιβαρύνσεων –όπως έχουν διαμορφωθεί στο τέλος του 2012- καθορίζεται στο 20%.

-Οι οφειλές από 15.000 έως και ένα εκατομμύριο ευρώ ρυθμίζονται και σε 72 δόσεις. Το ποσοστό της έκπτωσης στα πρόσθετα τέλη ξεκινά από 30% και φτάνει ακόμα και το 100% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης.

-Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης καθορίζεται στα 50 ευρώ.

- Το ετήσιο επιτόκιο από 1ης Ιανουαρίου 2013 –με το οποίο βαρύνεται η κύρια οφειλή- μειώνεται σε 4,56%.

-Η ρύθμιση ισχύει για όλα τα Ταμεία εκτός από το ΝΑΤ.

-Για οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου παραμένουν σε ισχύ παλαιότερες διατάξεις (του Ν. 4152/2013).

Πηγή: enikos.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...