Αναστάτωση σε Κάντζα και Παλλήνη για τις προθέσεις της εταιρείας REDS! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Αναστάτωση σε Κάντζα και Παλλήνη για τις προθέσεις της εταιρείας REDS!

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 | 11:57 μ.μ.

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην τοπική κοινωνία της Παλλήνης και ιδιαίτερα της Κάντζας η είδηση ότι προχωρούν οι διαδικασίες για μιαν επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου 100.000 τ.μ..

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Ελλάκτωρ, REDS, αναμένεται να καταθέσει πολεοδομικό σχέδιο.

«Πρόκειται για μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας μία ακόμα προσπάθεια αξιοποίησης των κτημάτων Καμπά, τα οποία απέκτησε ο όμιλος στο τέλος της δεκαετίας του ’90, όταν και εξαγόρασε την Τεχνική Εταιρεία Βόλου (ΤΕΒ), η οποία είχε αποκτήσει την έκταση το 1997. Παλιότερες ανάλογες κινήσεις είχαν ματαιωθεί λόγω αντιδράσεων και προσφυγών τοπικών φορέων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της Καθημερινής.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, κ. Γιάννη Μωραΐτη, επί του παρόντος δεν έχει αποφασιστεί το ακριβές μείγμα των χρήσεων, καθώς πρόθεση της εταιρείας είναι να υπάρχουν και άλλες χρήσεις που θα υποστηρίζουν την κατανάλωση, ωστόσο είναι σαφές ότι το εμπορικό σκέλος θα έχει τον πρώτο ρόλο.

Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία προχωρούσε τις μελέτες και τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσει την επένδυση, μόλις βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα.

Άλλωστε, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει εγκριθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, παράλληλα με τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση της επένδυσης, γίνονται και συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, με αντικείμενο τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση του έργου.

Πάντως, εφόσον το κέντρο κατασκευαστεί, η REDS επιθυμεί να διατηρήσει τη διαχείρισή του στην κατοχή της τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του.

Μόλις το θέμα άρχισε να γίνεται γνωστό στην περιοχή ο δημοτικός σύμβουλος Νεκτάριος Καλαντζής με ανάρτησή του στο facebook έθεσε ερωτήματα:

«Γιατί η αιφνίδια κίνηση της εταιρείας για επενδυτές τώρα; Τα ανταποδοτικά για την επένδυση-μαμούθ στην Κάντζα που υπόσχονταν φαίνεται ότι ξεχάστηκαν γρήγορα.

Ποιά θα είναι η χάραξη στρατηγικής εκ μέρους του δήμου για το θέμα; Για άλλη μια φορά σιωπή προς συγκεκριμένα συμφέροντα;

Η περιοχή μας πρέπει να προστατευθεί με βάση, την ισόρροπη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος σε αυτή, για αυτό ας πάρουμε τα ανάλογα μέτρα, πριν είναι αργά».

πηγή notioanatolika.gr

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...