Τοπική Αυτοδιοίκηση - Ξεκινήσανε δυναμικά οι Σχολές Γονέων (Βίντεο) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τοπική Αυτοδιοίκηση - Ξεκινήσανε δυναμικά οι Σχολές Γονέων (Βίντεο)

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 | 10:52 μ.μ.

manouris inevim

Την έναρξη του προγράμματος των Σχολών Γονέων ανακοινώνουν ένας – ένας οι δήμοι με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Τέτοιες σχολές λειτουργούν ήδη στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, στους Αγίους Αναργύρους και σε 58 άλλους δήμους στην Ελλάδα.
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των γονέων στο ρόλο τους στην οικογένεια όπως:
Οι ανησυχίες των γονέων σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών ( εφηβεία – προ-εφηβεία)
Η διαχείριση οικογενειακών κρίσεων – διαζύγιο
Η ενημέρωση για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών
Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά
Ο σχολικός εκφοβισμός και τρόποι αντιμετώπισης
Εκτός των συγκεκριμένων θεμάτων υπάρχουν και παραλλαγές όπως:
Σύγχρονη οικογένεια
Σύνδεση σχολείου-οικογένειας
Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης
Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα
Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
Ο στόχος της  λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών είναι η ενημέρωση και η στήριξη των γονέων σε θέματα που αφορούν το σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, η προαγωγή γνώσεων σχετικά με τις ψυχοκοινωνικές και πνευματικές ανάγκες των παιδιών, η ενημέρωση τους για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, η ψυχολογική υποστήριξη γονέων των ατόμων με ειδικές ικανότητες, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η ενημέρωση σε θέματα υγείας κ.α. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν τακτικές συναντήσεις 50 και 25 ωρών και απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικότητας, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, σε μελλοντικούς γονείς, σε γονείς ατόμων με ειδικές ικανότητες, σε εκπαιδευτικούς, σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Οι Σχολές Γονέων εντάσσονται στο Κοινωνικό Σχολείο που ξεκινάει έτος από Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης όπως επισήμανε σε ομιλία του ο Διευθύνον Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μανούρης κατά την διάρκεια της παρέμβασής του στην παρουσίαση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Ο κ. Μανούρης εξέθεσε τα προγράμματα που αναπτύσσονται στις σχολές γονέων όπως :Η οικογένεια και το σχολείο, το ασφαλές διαδίκτυο, τα θέματα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ο ρατσισμός το bulling , οι δραστηριότητες σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης (μουσεία κλπ), οι εξαρτήσεις, η αγωγή υγείας, η σεξουαλική αγωγή, η περιβαλλοντική αγωγή, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ο αθλητισμό και η διατροφή.

Δείτε τι είπε ο κ. Μανούρης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...