Προσφυγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Προσφυγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 | 8:51 π.μ.

Η πρώτη προσφυγή, μετά τις εκλογές, κατά αποφάσεων της δημοτικής αρχής Παλλήνης, κατατέθηκε ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Αφορά στις παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση πέντε επιτροπών παραλαβής προμηθειών – υπηρεσιών και έργων του δήμου και την υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Έναυσμα για την κοινή προσφυγή έδωσε η παράνομη διαδικασία επιλογής αιρετών εκπροσώπων στις παραπάνω αναφερόμενες επιτροπές μετά από παρέμβαση και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο των συμβούλων της «Παρέμβασης για έναν άλλο Δήμο», Απόστολου Βολιώτη και Μίλιας Κόπτη.Κατά την συζήτηση πήραν μέρος όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι ομιλητές των οποίων κατήγγειλαν τις παράτυπες και παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι όλως τυχαίως από το σύνολο των 33ων δημοτικών συμβούλων επελέγησαν, χωρίς την παρουσία κανενός συμβούλου και στις πέντε χωριστές ’’κληρώσεις’’ μόνο σύμβουλοι της πλειοψηφίας και μάλιστα οι ίδιοι (!!!), οι οποίοι όλως τυχαίως (πάλι) συμμετείχαν στις αντίστοιχες επιτροπές και την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Με την προσφυγή τους και οι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης ουσιαστικά αναδεικνύουν ζητήματα αδιαφάνειας και αντιδημοκρατικής λειτουργίας, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του κ. Ζούτσου για διαδικασίες και πρακτικές που καταστρατηγούν αντί να διαφυλάττουν το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούν ανύπαρκτες και προσχηματικές τις κληρώσεις χωρίς, μάλιστα, να υπάρξει η προβλεπόμενη δημοσιοποίησή τους και απαιτούν να ακυρωθούν, ως μη σύννομες, οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, ζητούν να ληφθούν νέες αποφάσεις στο Δ.Σ, αφού προηγουμένως οι κληρώσεις των αιρετών εκπροσώπων διεξαχθούν βάσει των νομίμων διαδικασιών και μάλιστα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

http://pa-pallini.blogspot.gr/2014/10/blog-post_38.html

 

1 σχόλια :

Παντελής Κανάκης είπε...

Να έχουμε και αποτέλεσμα και όχι συγκάλυψη από άνωθεν, όπως συμβαίνει!

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...