Άναψαν τα αίματα στον λόφο Παλλήνης! Κόντρα νέων – παλαιών μελών με φόντο το καταστατικό Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Άναψαν τα αίματα στον λόφο Παλλήνης! Κόντρα νέων – παλαιών μελών με φόντο το καταστατικό

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 | 12:22 μ.μ.


Ένταση επικράτησε στην χθεσινή (5/10) εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου «Λόφου Παλλήνης». Το κλίμα ήταν τεταμένο εξ’ αρχής, οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα σε κάποια σημεία, με επίμαχο θέμα να είναι το… καταστατικό και αν τελικά τα νέα εγγεγραμμένα μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές ή όχι!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

Παλαιά μέλη του συλλόγου, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Παλλήνης, Ειρήνη Κουνενάκη,έγειραν ζήτημα σχετικά με το νέο καταστατικό, αμφισβητώντας την εγγυρότητά του, δεδομένου του ότι δεν έχει επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο. «Ένα καταστατικό ισχύει. Αυτό που υπήρχε. Το τροποποιημένο επειδή δεν έχει επικυρωθεί από το πρωτοδικείο δεν υπάρχει, επομένως πορευόμαστε με το ισχύον καταστατικό χωρίς τροποποίηση», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κουνενάκη όταν ξεκίνησε η διαδικασία, με τα αίματα να ανάβουν και να αρχίζει μια συζήτηση που κράτησε σχεδόν μισή ώρα, σε κλίμα εκνευρισμού, κυρίως από τα νέα μέλη. Ήπιων τόνων η τοποθέτηση της προέδρου του συλλόγου, Μαρίας Λεβειδιώτη. Το “Ζω Παλλήνη” ήταν εκεί και σας παρουσιάζουμε αναλυτικό ρεπορτάζ με όλους τους διαλόγους.

Το ιστορικό

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, κύριος Νίκος Μπακαλάκης πήρε τον λόγο και εξήγησε ακριβώς τι έχει συμβεί και δημιουργείται πλέον ζήτημα: «Πριν δύο χρόνια κάναμε καταστατική γενική συνέλευση και είπαμε να αυξήσουμε ως προς το πολιτιστικό κομμάτι τα όρια του συλλόγου μας και από γειτνιάζοντες οικισμούς να βάλουμε κι άλλα άτομα. Η εφορία μας είπε ότι πρέπει να είναι μέλη μας όσοι έρθουν και γι αυτό τους γράψαμε μέλη. Επειδή εκείνη την περίοδο κάναμε και δουλειές εδώ, δεν στείλαμε την τροποποίηση στο πρωτοδικείο γιατί χρειάζονταιν κάπου 2.500 ευρώ και δεν είχαμε. Είπαμε σε καμιά καλύτερη τροποποίηση του καταστατικού να τα πάμε όλα μαζί τότε μια και καλή. Τώρα εγείρεται πρόβλημα ότι αφού δεν έχουμε πάει στο πρωτοδικείο να περαστεί το «και άλλα μέλη» δεν ισχύει το καταστατικό. Δεν κάναμε και κανά θανάσιμο σφάλμα πιστεύω, αλλά πρέπει να γυρίσουμε στο προηγούμενο καταστατικό».


Αντιδράσεις από τα νέα μέλη και ένταση

Σε εκείνο το σημείο ένα νέο μέλος ο Κώστας Κουλιζάκης παρενέβη και ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση: «Η γενική συνέλευση τα αλλάζει αυτά και δεν χρειάζεται να πάει στο πρωτοδικείο το καταστατικό».

Για να απαντήσει ο κύριος Μπακαλάκης: «Μας λέει ο δικηγόρος ότι έπρεπε να πάει το καταστατικό».

Κώστας Κουλιζάκης (ξανά): «Την άλλη φορά πως ψήφισα και τώρα δεν μπορώ να ψηφίσω;».

Μπακαλάκης: «Δεν είχε εγερθεί πρόβλημα νομιμότητος».

Κώστας Κουλιζάκης: «Μα η γενική συνέλευση μας επέτρεψε να ψηφίσουμε. Είμαι πέντε χρόνια εγγεγραμένος και τώρα μου λέτε ότι δεν είμαι μέλος;».

Αντώνης Παπαβασιλείου (Γιατρός – παλαιό μέλος): «Δεν είναι θέμα το να μην ψηφίσουν οι φίλοι του συλλόγου. Σας θέλουμε, σας αγαπάμε, καλώς ήρθατε. Αλλά είμαστε παράτυποι. Δεν γίνεται, έχει εγερθεί πλέον το θέμα και πρέπει να νομιμοποιηθούμε. Κανείς δεν είπε ότι δεν σας θέλουμε. Πάμε σε μια αναβολή, ένας δικηγόρος να αναλάβει την υπόθεση και μετά να γίνουν όλα τα νομότυπα».

Παναγιώτης Καρκούλας (Δικηγόρος – παλαιό μέλος του συλλόγου): «Πρέπει να περάσει η τροποποίηση από το πρωτοδικείο. Υπάρχει ένα καταστατικό. Δώστε μου την τροποποίηση να πάω στο δικαστήριο και να δω αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσω να περάσω την τροποποίηση. Πιθανολογώ ότι δεν θα είναι έτοιμο. Βάσει καταστατικού θα γίνει η επαναληπτική γενική συνέλευση κανονικά σε μια εβδομάδα και εκεί θα αποφασιστεί μια αναβολή μέχρι να περάσει η τροποποίηση».


Ειρήνη Κουνενάκη (Αντιδήμαρχος Παλλήνης – παλαιό μέλος του συλλόγου): «Συμφωνούμε ότι υπάρχει καλή πίστη από όλους όλους και κανένα προσωπικό με τα νέα μέλη. Τους φίλους τους θέλουμε. Υπάρχει όμως ένα καταστατικό. Αυτό προβλέπει τι γίνεται και σε περίπτωση μη απαρτίας όπως σήμερα. Την επόμενη Κυριακή μπορούμε να συζητήσουμε ξανά. Επειδή μπορεί να περάσει και ένα τρίμηνο μέχρι να επικυρωθεί το νέο καταστατικό επειδή καθυστερούν οι διαδικασίες, προτείνω με το υπάρχον καταστατικό να πάμε σε εκλογές την επόμενη εβδομάδα και το επόμενο συμβούλιο που θα προκύψει, να εξουσιοδοτηθεί από την γενική συνέλευση την εκλογο-απολογιστική, να προχωρήσει την τροποποίηση του καταστατικού. Οτιδήποτε άλλο είναι παράτυπο».

Κώστας Κουλιζάκης: «Γιατί τότε πλήρωνα τα προηγούμενα χρόνια; Και τώρα δεν είμαστε τίποτα. Εγώ δεν θα ψηφίσω λοιπόν την επόμενη Κυριακή. Πάω να φύγω, δεν μας ενδιαφέρει πια ο σύλλογος… Είμαστε μυάσματα εμείς, γιατί δεν είμαστε από εδώ, είμαστε από την κάτω Παλλήνη… Δεν πειράζει όμως. Ήρθαμε να βοηθήσουμε τον σύλλογο και μετά από πέντε χρόνια ακούω ότι δεν ψηφίζω. Μου απαγορεύουν να ψηφίσω. Δεν μας θέλουνε εδώ πέρα».

Μαρία Λεβειδιώτη (πρόεδρος συλλόγου – παλαιό μέλος): «Προτείνω αυτό το διοικητικό συμβούλιο να πάρει παράταση μέχρι την άνοιξη, ως τότε να τακτοποιηθούν όλα και να κάνουμε την άνοιξη εκλογές».

Ειρήνη Κουνενάκη: «Να το αποφασίσει η γενική συνέλευση την Κυριακή. Οποιαδήποτε απόφαση σήμερα είναι παράτυπη».

Η απόφαση 

Η συζήτηση συνεχίστηκε για λίγα λεπτά ακόμα στο ίδιο μοτίβο και με περισσότερες φωνές να ακούγονται, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η απόφαση; Να αναβληθεί η γενική συνέλευση λόγω μη απαρτίας (όπως προβλέπεται στο καταστατικό) και να επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, εκεί όπου θα αποφασιστεί αν θα γίνουν κανονικά οι εκλογές όπως πρότεινε η κυρία Ειρήνη Κουνενάκη ή θα διατηρηθεί ως την άνοιξη το υπάρχουν διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες της τροποποίησης του νέου καταστατικού, μια πρόταση που έριξε στο τραπέζι η νυν πρόεδρος, Μαρία Λεβειδιώτη. Εν αναμονή λοιπόν του επόμενου «επεισοδίου» στον «Λόφο Παλλήνης»…

http://zwpallini.gr/?p=4824

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Κυρια Κουνενάκη ήμαρτον ..... φτανει πια έλεος.........

Ανώνυμος είπε...

Η γυναίκα έχει πολλά θέματα....

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...