7o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, Περιμένοντας τις πλημμύρες…. Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

7o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, Περιμένοντας τις πλημμύρες….

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 | 10:15 μ.μ.

1

Μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία μας προκαλεί η κακοκαιρία που χτύπησε τη Δυτική Αττική προχθές.  Ανθρώπινες ζωές και περιουσίες στο έλεος του Θεού και είναι μόνο η αρχή γιατί τώρα ουσιαστικά ξεκινάει ο Χειμώνας. 

Η σκέψη μας όμως δεν σταματάει εδώ.  Χθες ήταν η Δυτική Αττική αύριο ποιος θα έχει σειρά;

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι; ή περιμένουμε απλά να συμβεί! και αναφερόμαστε ξεκάθαρα στο θέμα του σχολείου μας (7ο Δημοτικό Παλλήνης) το οποίο έχει χιλιομπαλωθεί από όλους τους εμπλεκόμενους υπεύθυνους-ανεύθυνους.

Σαν γονείς τρέμουμε και μόνο με την ιδέα μιας καινούργιας καταστροφικής πλημμύρας με τα παιδιά μας μέσα στο σχολείο.  Η τύχη ήταν μέχρι στιγμής με το μέρος μας αλλά για πόσο ακόμα;;;

Είναι απαράδεκτο ειδικά το νηπιαγωγείο να εξακολουθεί να λειτουργεί στο χειρότερο σημείο του σχολείου και όλοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν.  Η άμεση μεταστέγαση του έμεινε μόνο στα χαρτιά.

Οι καινούργιοι γονείς του νηπιαγωγείου είναι άραγε ενήμεροι για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά τους;

Εμπιστοσύνη στην πολιτεία και σε όλους τους "υπεύθυνους" δεν υπάρχει.  Εκεί που αρχικά μας ενημέρωναν ότι δεν υπάρχουν λεφτά και κανείς από τους "υπεύθυνους μηχανικούς" του δήμου δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, ΞΑΦΝΙΚΑ αλλάζει το σενάριο λεφτά υπάρχουν και θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα τα οποία ήταν να ξεκινήσουν τον Αύγουστο μετά τον Οκτώβριο και ούτω κάθε εξής. 

Με την μια δικαιολογία καλύτερη από την αλλά προσπερνάμε τους μήνες μέχρι να φθάσει ο κόμπος στο χτένι και προφανώς για όλους τους εμπλεκόμενους λειτουργεί το ότι "έχει ο Θεός....."

Είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει κατανοητό απ' όλους ότι κινδυνεύουν μικροί μαθητές και εμείς οι γονείς είμαστε για ακόμα μια φορά απλοί θεατές στο παράλογο.

Θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν θύματα για να λειτουργήσει το "αυτονόητο";

......και επειδή ζούμε στην Ελλάδα (έτσι όπως την έχουμε καταντήσει!) θα μας πουν στο τέλος ότι εμείς φταίγαμε που πηγαίναμε τα παιδιά μας σε ένα τόσο επικίνδυνο σχολείο!!

Προβληματισμοί και απορίες δευτερεύουσας σημασίας:  Τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται τέτοια εποχή;  τα εργοτάξια μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα με τα σχολεία;

Ευχόμαστε οι ανησυχίες μας να είναι υπερβολικές και να διαψευσθούμε.  Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν, είναι όλοι ενήμεροι.

Προβληματισμένοι Γονείς
7ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...