Ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών από το 4ο Δημοτικό Γέρακα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών από το 4ο Δημοτικό Γέρακα

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 | 11:25 π.μ.

Σε μία πρωτοποριακή ενέργεια προχώρησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως όταν υπάρχει διάθεση, το σχολείο δεν περιορίζεται στα στενά όρια της διδασκαλίας, προχωρώντας στη συλλογή μαγειρικών ελαίων από τους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους περίοικους κάθε Τεράρτη, αρχής γενομένης από τη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.

Ένα μόνο λίτρο λαδιού μπορεί να μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!!!

Μέσα από την ενέργεια αυτή οι μικροί μαθητές αποκτούν οικολογική συνείδηση, ενώ το σχολείο κερδίζει το ανταποδοτικό όφελος που επιβραβεύει τη συλλογική ανακύκλωση από την εταιρία που θα παραλαμβάνει τα έλαια.

Η ανακύκλωση όμως δεν σταματά εδώ! Στα άμεσα πλάνα του σχολείου είναι η συγκέντρωση και ανακύκλωση αλουμινίου και χαρτιού, συμβάλοντας ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και αυξάνοντας το ανταποδωτικό όφελος προς το 4ο Δημοτικό Γέρακα.

pallinotropio.gr

 

1 σχόλια :

Ηλιακά παιχνίδια είπε...

Πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία! Είναι γνωστό ότι τα χρησιμοποιημένα μαγειρκά έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιοντίζελ. Μπράβο!

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...