ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ–ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ–ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Written By Pallini Press on Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014 | 2:34 μ.μ.

Σε τροχιά αξιολόγησης μπαίνουν οι σχολικές μονάδες της χώρας, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολείων για να ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία για τους δασκάλους και καθηγητές με την έναρξη της νέας χρονιάς.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα τις διαδικασίες αξιολόγησης, και στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις για τη στελέχωση των επιτροπών -για κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ)- των εξωτερικών αξιολογητών με αρμοδιότητες την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την εκδίκαση των ενστάσεων σχετικά με την αξιολόγηση διευθυντών και εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014. Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε προχτές νέα εγκύκλιο σχετικά με την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων για τη φετινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει να αναρτήσουν σε ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας τον προγραμματισμό τους με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων και αδυναμιών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.

Στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι κάθε σχολική μονάδα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να θέτει εκπαιδευτικούς στόχους, να προγραμματίζει τις δραστηριότητες του σχολικού έτους και να καταρτίζει ειδικά προγράμματα δράσης, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Διορίες
Ταυτόχρονα οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης όλης της χώρας, μέχρι 3O Νοεμβρίου 2014, καλούνται να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://aee.iep.edu.gr και να συμπληρώσουν τον Ετήσιο Προγραμματισμό για το σχολικό έτος 2014-2015. Επίσης, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι σχολικές μονάδες θα υποβάλουν πάλι ηλεκτρονικά τα σχέδια δράσης που θα υλοποιήσουν για το επόμενο σχολικό έτος 2015-16.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν ν΄ αντιδρούν στην αξιολόγηση και καλούν τους συναδέλφους τους να μην κάνουν αίτηση για «οικειοθελή» αξιολόγηση, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους δηλώσουν από μόνοι τους ότι θέλουν να αξιολογηθούν.

Επίσης προτρέπουν δασκάλους και καθηγητές να μην πάρουν μέρος σε σχετικές δραστηριότητες και στους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση και λειτουργία των ομάδων εργασίας, όπως προβλέπει η διαδικασία για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

ΠΗΓΗ

 0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...