Επένδυση 200 εκατ. στην Κάντζα Παλλήνης από Reds Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Επένδυση 200 εκατ. στην Κάντζα Παλλήνης από Reds

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 | 11:23 μ.μ.

Πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπτυξη εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου 100.000 τ.μ., αλλά και συμπληρωματικές δραστηριότητες στην περιοχή της Κάντζας στην Παλλήνη, αναμένεται να καταθέσει εντός του προσεχούς διαστήματος, η REDS, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Ελλάκτωρ στον κλάδο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Πρόκειται για μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας μία ακόμα προσπάθεια αξιοποίησης των κτημάτων Καμπά, τα οποία απέκτησε ο όμιλος στο τέλος της δεκαετίας του ’90, όταν και εξαγόρασε την Τεχνική Εταιρεία Βόλου (ΤΕΒ), η οποία είχε αποκτήσει την έκταση το 1997. Παλιότερες ανάλογες κινήσεις είχαν ματαιωθεί λόγω αντιδράσεων και προσφυγών τοπικών φορέων.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, κ. Γιάννη Μωραΐτη, επί του παρόντος δεν έχει αποφασιστεί το ακριβές μείγμα των χρήσεων, καθώς πρόθεση της εταιρείας είναι να υπάρχουν και άλλες χρήσεις που θα υποστηρίζουν την κατανάλωση, ωστόσο είναι σαφές ότι το εμπορικό σκέλος θα έχει τον πρώτο ρόλο. Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία προχωρούσε τις μελέτες και τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσει την επένδυση, μόλις βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα. Αλλωστε, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει εγκριθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, παράλληλα με τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση της επένδυσης, γίνονται και συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, με αντικείμενο τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση του έργου. Πάντως, εφόσον το κέντρο κατασκευαστεί, η REDS επιθυμεί να διατηρήσει τη διαχείρισή του στην κατοχή της τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του.

Εκτός από το έργο στην Κάντζα, η REDS, γνωστοποίησε εντός της εβδομάδας τη λήψη έγκρισης για το πολεοδομικό σχέδιο που είχε υποβάλει για την ανάπτυξη έκτασης οκτώ στρεμμάτων που διαθέτει στην περιοχή Splaiul Unirii, στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ. Κατά τον κ. Μωραΐτη, η έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου για την ανάπτυξη συνολικά 32.000 τ.μ. ανωδομής, σηματοδοτεί την κορύφωση μιας προσπάθειας άνω των τριών ετών, που πλέον επιτρέπει στην εταιρεία να επιλέξει το κατάλληλο μείγμα χρήσεων, με βάση την έρευνα αγοράς που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα.

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...