Παλλήνη:Οι αθλητικές εγκαταστάσεις κλείνουν,η ανευθυνότητα παίρνει πρωτάθλημα!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παλλήνη:Οι αθλητικές εγκαταστάσεις κλείνουν,η ανευθυνότητα παίρνει πρωτάθλημα!!!

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:02 μ.μ.

Γράφει:

Απόστολος Βολιώτης,δημοτικός σύμβουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης

"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο τέλος του. Ενα δύσκολο Φθινόπωρο ξεκίνησε με συσσωρευμένα και άλυτα προβλήματα να απειλούν το λαό και τους εργαζόμενους της πατρίδας μας.

Και ξαφνικά, ένα πολύ σοβαρό και απροσδόκητα μεγάλο ζήτημα προέκυψε επιπλέον τις τελευταίες ημέρες. Προκάλεσε και συνεχίζει μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό, να προκαλεί με πρωτοφανή ένταση την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία του δήμου της Παλλήνης.

Η αναφορά γίνεται στο κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μας, ύστερα από απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία προκάλεσε ποικίλα σχόλια και προπαντός πάνδημη δυσαρέσκεια και θυμό σε όλους τους συμπολίτες μας.

Χιλιάδες νέα παιδιά αλλά και ενήλικες αθλούμενοι, έμειναν εμβρόντητοι και κατάπληκτοι, έξω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες των αθλητικών εγκαταστάσεων,προσπαθώντας να καταλάβουν τι σημαίνει το ‘’ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ’’ και ποιός έχει την ευθύνη για το απροσδόκητο αυτό γεγονός.

Η πληροφόρηση ήλθε αμέσως με την ανακοίνωση του κ.δημάρχου ο οποίος με κοινοποίηση-δημοσίευση επιστολής του προς τον κ.πρωθυπουργό τον καλεί να λύσει άμεσα το πρόβλημα διότι, όπως διατείνεται, ο δήμος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την κατάσταση αφού,αφού, αφού κ.λ.π.

Βεβαίως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πολλά από τα αίτια της δημιουργηθείσας τραγελαφικής κατάστασης , περιγράφονται αναλυτικά σε άλλη επισυναπτόμενη –προς αρμόδιο υπουργό-επιστολή.

Ασφαλώς, οι ευθύνες του τριτοκοσμικού μας κράτους και μάλιστα σε συνθήκες τρομακτικής πολιτικοοικονομικής κρίσης, σε καθεστώς απόλυτης απαξίωσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι καθοριστικές και δεδομένες.

Όμως ,οι συνθήκες αυτές είναι που επιβάλουν, σε μέγιστο βαθμό, την ανάδειξη του διαφορετικού ρόλου που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι έναντι της τοπικής τους κοινωνίας.

Δεν είναι δυνατόν να είσαι δημοτική διοίκηση,να γνωρίζεις τις τυπικές αλλά και ουσιαστικές σου υποχρεώσεις εδώ και δυόμισι χρόνια και να μην φροντίζεις να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφύγεις να γίνεις συντελεστής αυτοεκπληρούμενης προφητείας.

Διότι, ο νόμος 4049/23-2-2012 είχε σαφώς προσδιορίσει χρονικά τις υποχρεώσεις της δημοτικής-εν προκειμένω-αρχής σχετικά με τα έργα που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παλλήνης ώστε να λάβουν άδεια λειτουργίας.

Αντί γι’αυτό, με έκπληξη διαβάσαμε σε ημιεπίσημο δημοτικό ηλεκτρονικό μέσο(blog) ότι ο κ.δήμαρχος έγκαιρα –στις 31/7/2014!!!-επιλήφθηκε των ζητημάτων ,αφού έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Ντινόπουλο,ενώ ήδη είχε λήξει η προθεσμία,με την οποία ζητούσε παράταση λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς προηγούμενο έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή.Μιλάμε για θέματα πολεοδομικά, στατικής ασφάλειας,πυρασφάλειας και υγιεινής των αθλητικών χώρων.

Τι να πούμε και τι να υποθέσουμε;

Τι νόημα έχει το αίτημα για μια επιπλέον παράταση τριών μηνών όταν έχουν περάσει άπρακτα δυόμισι χρόνια από την προθεσμία του προαναφερόμενου νόμου;

Γιατί και πως μπορούν να γίνουν πράγματα τώρα μέσα σε δυόμισι μήνες –της αιτούμενης παράτασης- και όχι πριν τόσο καιρό;

Τι φταίει και η κατάσταση έφτασε ως εδώ;

Η δημοτική αρχή συνολικά και προσωπικά ο κ.δήμαρχος, οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα των χιλιάδων παιδιών,γονέων και αθλούμενων.

Δεν αρκούν οι λεονταρισμοί και οι φανφάρες τύπου επιστολών προς τον πρωθυπουργό.

Διότι και η μέθοδος αυτή καταδεικνύει τριτοκοσμική αντίληψη άσκησης διοίκησης και παραπέμπει σε ανάλογες συμπεριφορές των κυβερνώντων μας προς Τροικανούς που για αυτονόητα ζητήματα και για αυτεξούσιες λειτουργίες εκλιπαρούν ανώτερες εξουσίες!

Είναι το πρώτο θέμα που θα φέρει για συζήτηση η δημοτική μας παράταξη στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...