Επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα-Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη την χώρα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα-Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη την χώρα

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:52 π.μ.

 

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ηπειρωτικά και σταδιακά στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα.

Τα εντονότερα φαινόμενα που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους θα εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να παρουσιάζουν επιδείνωση το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 24 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 19 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και γρήγορα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Άστατο καιρό με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από 10 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρέ. Ο άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη,περιμένουνε τοπικές βροχές και τις μεσημεριανές ώρες καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Το Σάββατο και την Κυριακή, στα δυτικά περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις καθώς θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη την χώρα.

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...