ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου Λυκείου Γέρακα - Ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Μαθαίνοντας να υποστηρίζω το παιδί μου στην εφηβεία>> Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου Λυκείου Γέρακα - Ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Μαθαίνοντας να υποστηρίζω το παιδί μου στην εφηβεία>>

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 16 Απριλίου 2013 | 8:55 μ.μ.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου Λυκείου Γέρακα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου μας και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παλλήνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/4/2013  7 μμ. στη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ενημερωτική συνάντηση με θέμα:

«Μαθαίνοντας να υποστηρίζω το παιδί μου στην εφηβεία>>

Η ενημέρωση αφορά μόνο σε γονείς - κηδεμόνες  και θα γίνει από την Διευθύντρια του Ι.Π.Κ. Παλλήνης την κ. Ειρήνη Μπαρδάνη, Ψυχίατρο Παιδιών και Εφήβων και από την κ. Σοφία Γεωργουτσάκου, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια στο Ι.Π.Κ. Παλλήνης.
Το θέμα θα προσεγγισθεί με δύο σύντομες εισηγήσεις ώστε να δοθεί χρόνος για συζήτηση. Σαν εισαγωγικό σημείωμα οι δύο εισηγήτριες αναφέρουν:
Η περίοδος στη ζωή του ατόμου που αποκαλούμε εφηβεία αποτελεί ένα φυσιολογικό στάδιο ανάπτυξης  κατά τη διαδικασία ωρίμανσης. Οι αλλαγές που συντελούνται σε επίπεδο φυσιολογίας του οργανισμού και ψυχολογικής ανάπτυξης είναι ραγδαίες με επιπτώσεις ( μεταβολές) στην συμπεριφορά του παιδιού καθώς περνάει σταδιακά στην εφηβική και νεαρή ενήλικη ζωή.
Γνωστικά σχήματα (αντιλήψεις, πεποιθήσεις) τα οποία οι γονείς έχουν εσωτερικεύσει από την πατρική τους οικογένεια, πυροδοτούνται κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τα οποία σε συνάρτηση με ακούσματα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη συγκεκριμένη ηλικιακή περίοδο, φόβοι των ιδίων των γονέων αλλά και αισθήματα ανεπάρκειας, ασυνείδητα τις περισσότερες φορές, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα για να φέρουν τους γονείς πολλές φορές σε αμηχανία και προβληματισμό στο πώς να διαχειριστούν  τις ραγδαίες αλλαγές συμπεριφοράς του/της έφηβου/ης.
Η αυξημένη πίεση που ασκείται στους εφήβους στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου για σχολικές επιδόσεις με στόχο την εισαγωγή τους στο Παν/μιο αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα  stress που καλείται να δια χειριστεί ο έφηβος και η οικογένειά του
Η παρούσα ομιλία στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων για το τί συμβαίνει στον οργανισμό και ως εκ τούτου στη συμπεριφορά του εφήβου και θα συζητήσουμε τρόπους διαχείρισης των συνηθέστερων προβλημάτων που ανακύπτουν σε αυτήν την τόσο σημαντική μεταβατική φάση του ατόμου προς την ωρίμανση και ενηλικίωση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γραμματέας
Απόστολος Βολιώτης                 Νίκος Σταμέλος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...